IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROGNOZA VREMENA: Vrijeme koje se očekuje za Novu 2022. godinu… (foto)

FHMZ objavio je prognozu vremena do kraja decembra i za prva tri dana 2022. godine…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 20.12.2021… 12: 12…PROGNOZA VREMENA: Vrijeme koje se očekuje za Novu 2022. godinu… (foto)

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu vremena za BiH do kraja godine kao i za prva tri dana Nove godine.

Relativno stabilno vrijeme nastavlja se i narednih dana na prostoru Bosne i Hercegovine. Preovladavat će djelimično do pretežno oblačno.

ponedjeljak, 20.12.2021. godine
Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti. U Hercegovini ugodnije, pri tome prohladno, sunčane intervale buru, izraženiju u poslijepodnevnim satima. U Bosni će mjestimične padavine i sjeverac, povremeno praviti probleme osjetljivim osobama. U drugom dijelu dana stabilnije, pri tome i dalje hladno, bez značajnijeg porasta temperatura. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura, naročito u unutrašnjosti zemlje i ne izlagati se jačim naporima.

Više sunčanih intervala u očekuje se u Hercegovini. U prijepodnevnim satima, u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni, moguća je slaba magla.

Od četvrtka (23.12.) prognozira se pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, koja će prvo zahvatiti južna područja a zatim se proširiti i na ostale predjele. Izraženiji mraz moguć je narednih dana u Bosni.

Čitaj još:   FEBRUAR, SE OPRAŠTA U SVOM STILU: Tačna prognoze za kraj mjeseca... (foto)

Minimalne jutarnje temperature zraka u prvom dijelu sedmice varirat će od -8°C do -2°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviše dnevne temperature između 1 i 5 u Bosni do 9 stepeni u Hercegovini. U drugom dijelu sedmice maksimalne temperature od 3 °C u Bosni do 10 stepeni u Hercegovini, pa će tako temperature zraka biti više nalik proljetnim nego zimskim.

U zadnjoj sedmici ove godine izvjesna je izraženija promjena vremenskih prilika na prostoru naše zemlje. Prema trenutnim prognostičkim modelima očekuju nas nove padavine. Padavine će prvo biti u obliku kiše a zatim će od utorka u Bosni preći u snijeg. Snijeg nije isključen i na području većeg dijela Hercegovine.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -11°C i -5°C u Bosni, do 0°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između – 8 i – 2 stepena u Bosni do 3 C u Hercegovini…

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more