IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TIRANA U HAOSU: Završen protest “Otvoreni Balkan”, Rama bijesan zbog paljenja zastava Srbije… (foto, video)

Protest Ispred Vlade Albanije u Tirani protiv inicijative “Otvoreni Balkan”, u organizaciji albanske opozicione Demokratske stranke bivšeg premijera Salija Beriše, okončan je tokom večeri…

TIRANA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 21.12.2021… 00: 32… TIRANA U HAOSU: Završen protest “Otvoreni Balkan”, Rama bijesan zbog paljenja zastava Srbije… (foto, video)

Protest je organizovan uoči dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na sastanak inicijative za regionalnu saradnju “Otvoreni Balkan”, koji se održava danas i sutra u Tirani.

Učesnici protesta zapalili su zastavu Srbije istaknutu u znak dobrodošlice na ulici koja vodi do Vlade, praćeni burnim odobravanjem okupljenih, a jedan dječak je pao sa bandere pokušavajući da obori zastavu.

Učesnici protesta, na čelu sa Berišom, prethodno su se okupili ispred sjedišta Demokratske stranke u Tirani i onda su prošetali do zgrade Vlade, gdje je postavljena bina, a nedaleko odatle se nalazi i ambasada Srbije u Tirani, javlja izvještač Tanjuga.

Beriša je okupljenima na protestu večeras poručio da je ”Otvoreni Balkan projekat koji ima za cilj uspostavljanje srpske hegemonije na ovim prostorima”.

“Mi smo protiv ovog projekta jer je istorija pokazala da je jedan od najvećih promašaja bila ideja srpske hegemonije na našem poluostrvu. Mi smo protiv ovog projekta jer je u suprotnosti sa našim nacionalnim projektom”, rekao je Beriša, prenijela je ”Koha ditore”.

Čitaj još:   Javnost, zgrožena "Parovima: TV Hepi emitovala, oralno zadovoljavanje... (foto)

Albanski premijer Edi Rama odlučio je da početni dio samita Otvorenog Balkana sa Zoranom Zaevom i Aleksandrom Vučićem premjesti iz Tirane u grad Elbasan.

Odluka je, kako su prenijeli albanski mediji, donesena nakon što je Demokratska stranka najavila proteste u Tirani.

Vučić će večeras imati zajedničku večeru sa Ramom i Zaveom u Elbasanu, a sutra će uslijediti radni sastanci i predviđeno je potpisavanje šest sporazuma.

Rama o paljenju zastave Srbije

Albanski premijer Edi Rama reagovao je večeras na spaljivanje srpske zastave u Tirani.

Rama je rekao da su i u Beogradu bile okačene albanske zastave tokom njegove posjete, i podsjetio da su, iako je jedna zapaljena, počinioci momentalno uhapšeni.

Čitaj još:   SRAMOTA: Edis pred kamerama, ispipao Draganu, grizao, hvatao a onda tvrdio i da nisu imali neku vrelu akciju... (foto i video)

“Sramotu neka ojsećaju oni koji su ovo radili, a ne ja i moja Vlada, koji imamo podršku Albanaca da radimo, razvijamo se i trpimo blaćenje ‘starih lopata’ albanske politike”, istakao je Rama.

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more