IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS: Zbog niskih temperatura upaljen žuti meteoalarm… (foto)

Danas će u regionu kao i u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano vrijeme…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 21.12.2021… 09: 12…  VRIJEME DANAS: Zbog niskih temperatura upaljen žuti meteoalarm… (foto)

Jutarnja temperatura od minus osam do minus jedan, na jugu do tri, a dnevna od minus dva do četiri, na jugu do devet stepeni Celzijusa

U centralnim i istočnim područjima Bosne, prijepodne, magla i niska naoblaka. Vjetar u Bosni slab promjenjivog smjera, a u Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura od -8 do -1, na jugu do 3, a dnevna od -2 do 4, na jugu do 9 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 3 °C. saopćeno je iz FHMZ.

DANAS JE Za područje Višegrada, Foče, Banja Luke i Sarajeva upaljen je žuti meteoalarm zbog niskih temperatura.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH…

U centralnim i istočnim područjima Bosne, prijepodne, magla i niska naoblaka, a poslijepodne se očekuje smanjenje oblačnosti. U jutarnjim satima je moguće provijavanje slabog snijega. Poslijepodne naoblačenje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba bura.

Jutarnja temperatura od minus osam do minus jedan, na jugu do tri, a dnevna od minus dva do četiri, na jugu do devet stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   KOD NAS I ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla. Jutarnja temperatura od minus osam do minus dva, na jugu do dva, a dnevna od minus jedan di pet, na jugu do devet stepeni.

utorak, 21.12.2021. godine
Biometeorološke prilike dodatno će se poboljšati. Stabilno, povremeno i sunčanije vrijeme, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Neophodno je voditi računa o primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, izraženije tokom jutra i večeri, naročito osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih osoba i djece. Dio prijepodneva u Bosni, manje probleme bi mogli uzrokovati magla i mjestimično povećana naoblaka, sa odmicanjem dana opšta slika posvuda će biti ljepša.  

U četvrtak se očekuje umejereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i tokom noći kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od minus šest do nula, na jugu do dva, a dnevna od tri do devet stepeni Celzijusa.

U petak u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U ostatku zemlje pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu do osam, a dnevna od tri do deset stepeni.

Čitaj još:   OPOMENA I PORUKA IZ CRNOGORSKE PRAVOSLAVNE CRKVE: "DRITAN Abazović i njegova Vlada su napravili pakt sa đavolom!"

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more