IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović Stanković: DOK JE POSLEDNJEG CRNOGORCA I CRNOGORKE NEĆE SE SRUŠITI MAUZOLEJ, donijećemo novi zakon o slobodi VJEROISPOVJESTI

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković je poručila da će Cetinjski manastir i sve ostalih vratiti Crnoj Gori, jer će se donijeti novi zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Jer ovaj koji je u službi zvanične Srbije, sigurno važiti više neće. Samo je pitanje dana kada će se novi donijeti. Prema tome, vrlo smo uznemireni i napeti, ali smo još uvijesmireni. Ne želimo nikakve sukobe, želimo da se u ovoj državi rješava sve na demokratski način, ali na svoje dati nećemo – poručila je Vuksanović Stanković na sjednici Skupštine.

Na sjednici Skupštine je danas raspravljano o izmjenama i dopunama tri zakona – Zakona o stečaju, Zakona o nasionalnom brendu, Zakon o zaštiti poslovne tajne.
Raspravi je prisustvovao i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović koji je nakog učešća, napustio sjednicu zbog sjednice Vlade.

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović je kazao da je ministar “pobjegao” i da je to opravdano ukoliko je pošao da se sastane sa radnicima KAP-a koji su se okupili ispred zgrade Vlade.

Nema ministra, pobjegao je. Ako je otišao da razgovara sa radnicama KAP-a, sve mu je oprošteno – kazao je Popović, dodajući da Milatović nije stručno govorio o predlozima tri zakona, već da je koristio “političke frazetine”.

Liberalna partija traži da se predlog zakona o izmjenema i dopunama zakona o brendu povuče, jer je u ovom trenutku neukusno, kada je Vlada za godinu dana uništila najjače brendove – Montenegro erlajnz, Hotelsko naselje Sveti Stefan, Željezaru u Nikšiću, Kombinat aluminijuma, da mi odlučujemo o tim izmjenama zakona – kazao je Popović.

On je kazao da Vlada umjesto “da afirmiše vrijednosti Crne Gore, devastira postih+gnute uspjehe i rezultate, svoju kulturu degradira zamjenom za tuđe kulturne obrasce”. 

Njegošev mauzolej hoćete da rušite, Cetinjski manastir i manastir Ostrog ste poklonili crkvi druge države. Vjerovatno tmurne i sumorne ideje imate i povodom Bazilike Sv. Tripuna u Kotoru, Husen-pašine džamije u Pljeviljam itd. O kojem ćemo mi nacionalnom brednu uopšte govoriti ako bi dobili uvjerenje o budžetu na godinu dana, za godinu dana ne bi ostao kamen na kamen ostao u Crnoj Gori ,rekao je Popović.

Čitaj još:   REDŽEP TAYIP Erdogan o slučaju "Kavala": U Turskoj nema mjesta za one koji ne poštuju njenu nezavisnost... (foto, video)

Potpredsjednica Skupština Branka Bošnjak je kazala da “niko nema tmurne misli o crnogorskim svetinjama”, ističući da nije dobra poruka da se među narodom unosi nemir.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković se osvrnula na riječi Bošnjak, ističući da se “ovdje ne unosi nemir, nego smo mi vrlo uznemireni i napeti”.

Dok je posljednjeg Crnogorca i Crnogorke neće se srušiti mauzolej, niti će se obnavljati kapela, možete da pričate koliko god hoćete. Što se tiče Cetinjskog manastira i svih ostalih, mi ćemo ih vratiti Crnoj Gori, jer će se donijeti novi zkon o slobodi vjeroispovijesti. Jer ovaj koji je u službi zvanične Srbije, sigurno važiti više neće. Samo je pitanje dana kada će se novi donijeti. Prema tome, vrlo smo uznemireni i napeti, ali smo još uvijesmireni. Ne želimo nikakve sukobe, želimo da se u ovoj državi rješava sve na demokratski način, ali na svoje dati nećemo – poručila je Vuksanović Stanković.

Poručila je “ko želi da služi tuđoj državi, neka se preseli u nju”.

Ako mu je bliža Srbija ili neka druga država, ne znam što traži u Crnoj Gori. Ako neko spaljuje crnogorsku zastavu, a živi u Crnu Goru, znači da ne voliu Crnu Goru, i obilježja te države. Onda neka ide tamo đe mu je milije, ja bih išla đe mi je milije. Anije mi niđe milije bez ovdje, ovdje mi je najmilije. Ne želim niđe iz Crne Gore da mrdnem. Ako pođem turistički na dva-tri dana, i neku obavezu da završim, to je to. Ovdje sam rođena i ovdje ću umrijeti. Sve mi je sveto ovdje, prvo država, pa sve što se tiče nje – poručila je Vuksanović Stanković.

Čitaj još:   BOŠNJAČKA STRANKA POJASNILA: Evo zašto smo odbili ponudu Krivokapića (VIDEO)

Govoreći o nacionalnom brendu, ona je kazala da je Crna Gora trenutno u svijetu predstavljena kao država koja je zaustavljena u EU integracijama.

Država koja je u institucijalnoj, političkoj i zdravstvenoj krizi. Mi trenutno nemamo čime da se pohvalimo, naprotiv, obzirom na to ko nam predstavlja Vladu, mi ponekad moramo da se postidimo, od izjava premijera i njegovih javnih nastupa. Koji ne priliče nikom, a nekom ko se nalazi na trećem mjestu u državi po Ustavu – kazala je-

Ako govorimo o institucionalnoj krizi, kaže Vuksanović Stanković, fale nam sudije Ustavnog suda, pravnici iz reda uglednih pravnika u Sudskom savjetu.

Nemamo vrhovnog državnog tužioca, nemamo spremane izborne zakone. Za sve to nam treba dvotrećinska većina u parlementu ili tropetinska većina, a mi toga nemamo. 

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more