IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VOJIN MIJATOVIĆ JASNO I GLASNO: “Dosta više šupljih odgovora na FAŠISTIČKE izjave DODIKA i njegovih sektaša”

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović i danas je aktivan na društvenim mrežama. Reagovao je na svakodnevne istupe člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Dodik svakodnevno seje mržnju i zlo, sa kojim samo navlači reakciju i pokušava okrenuti matricu, kako je on žrtva ‘muslimanske politike’.

Umesto šupljih saopštenja i svakodnevnih reakcija na njegove idiotluke, treba početi raditi.

Potreban je snažni pritisak na Tužilaštvo BiH da se procesuiraju svi predmeti kriminala Dodika i njegovog režima kao i pokretanje predmeta za protivustavno delovanje. Ima li u Tužilastvu BiH Bosanaca i Hercegovaca koji su spremni da sprovode Ustav i zakone ove države?

Potrebno je svaki dan lobirati širom sveta i tražiti od Sveta i Evrope da izoluju Dodika i njegovi anticivilizacijsku politiku.

Na kraju pitat ću još jednom javno gde su ti svi veliki prijatelji Bosne i Hercegovine, gde su svi ti koji stoje iz BiH, vreme je opstanka jedne evropske zemlje i jednog naroda (a mi smo jedan narod svi), a ne jedne etnije za vreću zlata ili druge etnije za mitove o nebeskom narodu.

Čitaj još:   SJETIO SE, IPAK: DRITAN uputio izvinjenje Cetinjanima, CRNOGORCI OGORČENI- STIDI SE I SRAM TE BILO KASNO JE ZA PRANJE OBRAZA…

Dodika treba procesuirati, izolovati i ukloniti sa scene, a ne graditi lični politički kredibilitet na odgovorima istom u dokazivanju kako izjavama branimo državu od Dodika, dok se BiH raspada!”

izvor: SB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more