IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Danas PREMIJERA filma “Novi Pazar– grad koji rađa šampione”

NOVI PAZAR – Film bosansko-hercegovačkog novinara i sportskog komentatora Sabahudina Topalbećirevića “Novi Pazar – grad koji rađa šampione” premijerno će biti prikazan u Novom Pazaru u okviru tradicionalnog izbora najboljih sportista godine, koji je zakazan za petak od 19 časova u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra.

“Ideja je došla nakon što sam vakcinisan i lepo dočekan u Novom Pazaru. Jednostavno sam shvatio da ovaj grad zaslužuje priču, ovaj put na sportski način. Ljudi u Pazaru vole sport, vole svoj grad i sa oduševljenjem su prihvatili zamisao. Za nekoliko meseci rada uspeli smo da u 53 minuta predstavimo sve lepote Novog Pazara, a posebno sportiste, od kojih su neki pali u zaborav”, rekao je Topalbećirević.

“Novi Pazar – grad koji rađa šampione” jedan je od sportsko-dokumentarnih filmova iz Topalbećirevićevog opusa, a premijerno je prikazan krajem avgusta na Međunarodnom festivalu sportskog filma na Zlatiboru, gde je dobio posebnu nagradu.

Film je početkom oktobra prvi put prikazan u Bosni i Hercegovini, u okviru 10. Međunarodnog sportskog simpozijuma Simposar u Sarajevu.

“Publika na sarajevskoj premijeri bila je oduševljena jer mnogi uopšte nisu znali da je toliko bivših i sadašnjih sportista iz Novog Pazara, koji su postigli velike rezultate na državnoj razini, ali i na međunarodnoj sceni. Na festivalu sportskog filma na Zlatiboru film je dobio posebnu nagradu, a u isto vreme bio je povod druženja i saradnje Novog Pazara i Čajetine”, naveo je Topalbećirević.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 14. januar 2022. godine

On je izrazio očekivanje da će Koncertna dvorana Kulturnog centra u Novom Pazaru biti ispunjena do poslednjeg mesta, kao i da će svi moći da uživaju i još jednom se uvere da žive u kvalitetnoj sportskoj sredini.

Prema najavama organizatora, izboru najboljih u novopazarskom sportu u 2021. godini i ovdašnjoj premijeri filma “Novi Pazar – grad koji rađa šampione” prisustvovaće predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić i konzul Republike Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol.

Među zvanicama su i predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper, selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković, selektor futsal tima Srbije Dejan Majes, predsednik Asocijacije sport za sve Srbije Branko Vujović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije Marija Mihajlović, predsednik Sportskog saveza Priboja Filip Komarica, predstavnici Sportskog saveza Srbije i mnogi drugi.

M. Minić -fotografija Senko Zupljanin

Čitaj još:   PODGORICA: Krivične prijave protiv Mandića, Kneževića i Bulatovića... (foto)

izvor: RTVNP

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more