IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: U toku saniranje fasade sa grafitom Ratka Mladića, presuđenog ratnog zločinaca… (foto, video)

Radnici pljevaljskog javnog preduzeća DOO „Čistoća“ rade na saniranju fasade u Ulici 16. decembra u Pljevljima, na kojoj već neko vrijeme stoji grafit Ratka Mladića presuđenog ratnog zločinaca…

PLJEVLJA: Crna Gora, Crna Hronika, ponedeljak, 27.12.2021…18: 22… PLJEVLJA: U toku saniranje fasade sa grafitom Ratka Mladića presuđenog ratnog zločinaca… (foto, video)

Na grafitu prvo je bilo napisano ime Ratka Mladića, koji je u junu ove 2021. godine osuđen pred sudom u Hagu na doživotnu kaznu zatvora zbog, kako je navedeno u presudi, genocida u Srebrenici i ratnih zločina u Bosni, prenosi PV Informer.

Kasnije je jedan građanin Pljevalja na spornom grafitu pored imena Ratka Mladića dopisao– presuđeni ratni zločinac. Prije nekoliko dana dopisani tekst je precrtan, da bi bio stavljen krst sa četiri ocila.

Grafit je izazvao značajnu medijsku pažnju i polemiku u javnosti.

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović tim povodom je kazao je da su Pljevlja poslednjih nekoliko decenija „veoma često poligon za razne i brojne manipulacije, koje nikada, ali nikada ne potiču od nas Pljevljaka, već se unose na perfidan i kreatorima poznat način iz veoma često najnižih i najmonstruoznijih pobuda“.

Čitaj još:   Koje zemlje se najbolje bore sa koronom, gdje je tu region ex yu prostora... (foto)

Golubović je pozvao novinare koji dolaze sa strane periodično u Pljevlja, a koji, kako tvrdi, ne poznaju duh Pljevalja ni Pljevljaka, niti istoriju ovog grada, da se uzdrže od negativnih komentara i unaprijed pripremljenih stavova i teza, jer sami svojim izjavama dodatno potpiruju, a često i kreiraju nepotrebne polemike, koje građanima ovog grada nisu potrebne.

IGOR Golubović je pozvao i građane Pljevalja da se ostave podjela, svađa i uvredljivih grafita, te da nastave da rade za dobrobit Pljevalja.

izvor Kodex.me

LION: Rudar sezonu počine s crno- bijelim u dvomeču s Partizanom…

ŽREB U LIONU: Partizanova sezona opet počinje u Crnoj Gori... Rudar Read more

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more