IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: KAKO SU POSLANICI GLASALI, za smjenu Bratić od URE glasala samo Jelušić… (foto, video)

Skupština Crne Gore podržala je inicijativu o interpelaciji za pretresanje pitanja u vođenju politike Vlade u oblasti poljoprivrede, prosvjete i vanjskih poslova, odnosno ministara Aleksandra Stijovića, Vesne Bratić i Đorđa Radulovića…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 29.12.2021…18: 22… PODGORICA: KAKO SU POSLANICI GLASALI, za smjenu Bratić od URE glasala samo Jelušić… (foto, video)

Za interpelaciju ministra Aleksandra Stijovića glasalo je ukupno 75 poslanika. Od toga je 54 bilo za, dok je 21 bilo protiv, nije bilo uzdržanih. Skupština je usvojila predlog zaključka.

Za interpelaciju su glasali poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Socijaldemokratske partije, te poslanici albanskih partija.

Poslanici vladajuće većine koju su podržali zaključak interpelacije su: Dejan Đurović, Radoš Zečević i Jelena Božović, Milo Božović, Dragan Bojović, Maja Vukićević, Jovanka Bogavac, Nataša Jevrić, Maksim Vučinić, Milun Zogović, Jovan Jole Vučurović, Simonida Kordić, Predrag Bulatović, Slaven Radunović,Milan Knežević i Strahinja Bulajić.

Protiv interpelacije ministra Stijovića bili su poslanici Crno na Bijelo (Miloš Konatar, Srđan Pavićević, Suada Zoronjić i Božena Jelušić). Takođe, poslanici koalicije Mir je naša nacija (Demokrate i Demos).

Protiv su glasali i poslanici SNP- a, te poslanik UCG Vladimir Dobričanin.

Kako su glasali poslanici za interpelaciju ministra Stijovića
Za interpelaciju ministarke Vesne Bratić glasalo je 69 poslanika, od toga 45 za, 24 protiv. Skupština je usvojila predlog.

Za interpelaciju Bratić su glasali poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Socijaldemokratske partije, kao i poslanici Albanske liste.

Za interpelaciju glasala je i poslanica GP URA Božena Jelušić. Podržao je i poslanik Miodrag Lekić, te poslanici SNP-a Vladimir Joković, Danijela Đurović, Dragan Ivanović, Milosava Paunović i Dragan Vukić.

Čitaj još:   EKSPLOZIJA U KASARNI "MILOŠ OBILIĆ" na Palama, ima ranjenih... (foto)

Protiv ove interpelacije u Skupštini su glasale Demokrate, kao i pojedini poslanici DF-a – Strahinja Bulajić, Jelena Božović, Dejan Đurović, Radoš Zečević, Slaven Radunović, Jovan Vučurović, Simonida Kordić, Nataša Jevrić, Vladimir Dobričanin, Maksim Vučinić i Milo Božović.

Poslanici DNP- a Milana Kneževića se nijesu izjasnili.

Kako su glasali poslanici za interpelaciju ministarke Bratić
Za interpelaciju ministra Radulovića, glasalo je 75 poslanika, 55 za, a 15 protiv i 5 uzdržanih. Skupština je usvojila predlog zaključka.

Za interpelaciju Radulovića su glasali poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Socijaldemokratske partije, kao i poslanici Albanske liste.

Takođe, ovu interpelaciju podržali su i poslanik Demos-a Miodrag Lekić, kao i poslanici Demokratskog fronta – Jelena Božović, Dejan Đurović, Strahinja Bulajić, Slaven Radunović, Milan Knežević, Jovan Vučurović, Simonida Kordić, Predrag Bulatović, Nataša Jevrić, Maksim Vučinić, Milun Zogović, Milo Božović, Dragan Bojović, Maja Vukićević i Jovanka Bogavac.

Protiv ove interpelacije u Skupštini su glasali poslanici Građanskog pokreta URA, Demokrate Crne Gore, poslanik UCG Vladimir Dobričanin.

Uzdržani su bili poslanici SNP- a.

Kako su glasali poslanici za interpelaciju ministra Radulovića
Podsjetimo, nakon glasanja poslanik URE, Milo Konatar je pozdravio glasanje DF-a i DPS-a po tačkama za interepelaciju Stijovića i Radulovića.

”Nadam se da je ovo korak naprijed i da više nikad nećemo postalvjati pitanje ko sa kim glasa već ko o čemu glasa”, rekao je Konatar.

Slaven Radunović (DF) je rekao da Konatar pokušpava da se izvuče.

”Ne bi ovoga bilo da ste se držali dogovora. Od one ruke koju ste bacili da ćete sa nama da primjenite tužilački zakon, pa drugi, treći, peti put. Posle ovoliko puta vidimo da od toga nema ništa. Da ova većina nije dobra. Pošto mi ne prijetimo praznom puško, ministri koji ne zaslužuju da budu ministri dobijaju negativnu ocjenu. Vrlo brzo će se to možda odnositi na čitavu Vladu. Ali vi ste prvi počeli da rušite sve dogovore koje smo imali”, rekao je Radunović.

Čitaj još:   Nastavlja se HAJKA SRPSKIH MEDIJA: CRNOGORCE sele u SAHARU a Baba Vangu zovu u pomoć da OBORE ĐUKANOVICA

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more