IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKUPŠTINA CRNE GORE: Usvojene interpelacije za SMJENU Vesne BRATIĆ, Stijovića i Radulovića- HOĆE LI PREMIJER POTPISATI (video)

Skupština Crne Gore usvojila je danas interpelacije za smjenu ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića, ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić, kao i ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića.

Skupština je danas usvojila interpelaciju za pretresanje pitanja u vođenju politike Vlade u oblasti poljoprivrede.

Za usvajanje je glasalo 54 poslanika, a 21 protiv. Za je glasala opozicija i DF.

Onlajn su glasali Duško Marković i Dragica Sekulić iz DPS-a zbog mjera samoizolacije.

Usvojena je i interpelaciju za pretresanje pitanja u vođenju politike Vlade u oblasti prosvjete, kao i interpelaciju za pretresanje pitanja u vođenju politike Vlade u oblasti vanjskih poslova.

Za interpelaciju za pretresanje pitanja u vođenju politike Vlade u oblasti prosvjete glasalo je 45 poslanika, a 24 protiv.

Interpelaciju je podržala opozicija, SNP, Božena Jelušić (GP URA) i Miodrag Lekić (Demos).

Za interpelaciju za pretresanje pitanja u vođenju politike Vlade u oblasti vanjskih poslova glasalo je 55 poslanika opozicije i DF-a, protiv je bilo 15, a uzdržano pet poslanika SNP-a.

Čitaj još:   Vic Dana Raspravlja crnogorska skupština na Cetinju o ujedinjenju...

Interpelacije je pokrenula opozicija.

Poslanici nakon usvajanja interpelacija očekuju smjenu tri ministra – vanjskih poslova, Đorđa Radulovića, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića, te ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

Premijer Zdravko Krivokapić rekao je prije dva dana da neće podržati interpelacije za smjenu to troje ministara.

Rekao je da neće potpisati, iako se interpelacije u Skupštini usvoje, jer je pokretač te inicijative partija koja je radila protiv interesa građana Crne Gore.

„Nije meni obavezujuće da njihove predloge, bez obzira ko ih podrži, prihvatim, bez obzira o kojem ministru se radi“, rekao je Krivokapić tada.

izvor: vijesti.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more