IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SULEJMAN Imamović napravio dramu u avionu: On je logoraš, kome su nad sestrom bludničili pred njim, a brata su mu likvidirali… (foto, video)

Nakon razmjene SULEJMAN Imamović je prebačen u Dansku…

TUZLA: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 30.12.2021…14: 22… SULEJMAN Imamović napravio dramu u avionu: On je logoraš, kome su nad sestrom bludničili pred njim, a brata su mu likvidirali… (foto, video)

Ime Sulejmana Imamovića jučer je u kratkom roku postalo poznato širom regiona. Radi se o državljaninu Danske koji je napravio dramu u avionu koji je letio iz danskog Blinkena za Tuzlu.

Imamović je sa suprugom i kćerkom bio jedan od putnika u ovom avionu. Kada je saznao da zbog vremenskih prilika avion neće sletjeti u Tuzlu, nego je preusmjeren na beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, Imamović je “poludio”.

Ustao je sa svog sjedišta u namjeri da otvori vrata aviona, prijeteći da će pobiti sve ljude u avionu, uključujući i sebe i svoju porodicu. Pri tome je “rafalno” psovao zato što ga “vode u Srbiju”.

Međutim, u svim ovim informacijama niko nije objasnio ko je Sulejman Imamović. Tu informaciju, u komentaru ispod jednog od prenesenih tekstova, dao je korisnik Facebooka Mevludin Bektić iz Živinica.

Prema Bektićevim tvrdnjama, Imamović je u toku rata, na kućnom pragu, zarobljen zajedno sa bratom i sestrom. Zločinci su mu danima silovali sestru i to pred njegovim očima, tako da je nesretna djevojka na kraju izvršila samoubistvo.

Čitaj još:   NAJTEŽA NOĆ DO SADA: Snažne eksplozije potresaju Al- Aksu, veliki požar unutar kompleksa, ubijeno više od 20 Palestinaca...(foto i video)

Bektić tvrdi da je Imamovićev brat ubijen u logoru. Sam Imamović je je pretpio nepodnošljivu torturu koju je jedva preživio. Nakon razmjene, polomljenih kostiju, prebačen je u Dansku na liječenje, gdje je ostao i nakon rata i zasnovao porodicu.

Izgleda da se, zbog neopisivih trauma koje je preživio, a koje ljudski um teško može i pojmiti da su moguće, nije mogao pomiriti sa činjenicom da će stupiti na tlo Srbije, piše Oslobođeje.

Zajedno sa njim privedena je i njegova supruga koja je, nakon što je on savladan, također pokušala otvoriti vrata na avionu.

Iako je jučer prvobitno objavljena informacija da će protiv Imamovića biti podignuta samo prekršajna prijava, u međuvremenu se to promijenilo. Podignuta je krivična prijava i to zbog širenja rasne i nacionalne mržnje, te zbog ugrožavanja sigurnosti saobraćaja. Imamović će biti danas saslušan u beogradskom tužilaštvu.

Izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more