IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROTJERANI AMBASADOR IZ CRNE GORE SJEDI U BEOGRADU I PRIMA 4.400 EURA?!

Protjerani ambasador Srbije u Crnog Gori, rođeni Nikšićanin Vladimir Božović, sjedi u Beogradu, ne radi ništa i za to ništa prima mjesečno 4.403 eura! Njegovo imenovanje za ambasadora Srbije u Crnoj Gori stručna javnost ocijenila je kao diplomatski incident i ponižavanje Crne Gore, a sve je eskaliralo kada ga je, nakon niza skandala, Vlada Crne Gore poslije nešto manje od godinu dana službovanja proglasila za pesonu non grata i protjerala za Beograd!

Dakle, Božović je protjeran, sjedi u Beogradu i samim tim ne radi ništa, na društvenim mrežama samog sebe predstavlja kao ambasadora i za to mjesečno prima 4.403 eura ili oko 520.000 dinara koliko je sam prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije!

Ko je zapravo Vladimir Božović? Rođen je 1970. u Nikšiću, a na studije je došao u Srbiju i tu počinje zaplet. Prvo je upisao studije kriminalistike, ali se prebacio na Pravni fakultet u Kragujevcu, poznat po tome što je više desetina profesora uhapšeno zbog prodaje ispita. Isti fakultet su iz Novog Sada pohađali Aleksandar Vulin i Miloš Vučević. U Kragujevcu je Božović polagao ispite, a pred sam kraj se prebacio u Beograd da bi postao ponosni vlasnik diplome Pravnog fakulteta Beogradskog univerziteta. Ali ni tu nije kraj njegove edukacije, jer je odnedavno ispred svog imena i prezimena iznenada dodao i titulu “dr”, iako je nepoznato kada i gdje je pohađao doktorske studije.

Javnost ga je upoznala kao advokata Vuka i Danice Drašković, a do prve državne funkcije stiže kao kadar Srpskog pokreta obnove (SPO) kada 2004. postaje generalni inspektor policije. Posle niza skandala, o kojima profesionalni policajci mogu da govore danima, smjenjen je sa te funkcije, ali u MUP-u kao običan službenik ostaje sve do povratka na vlast radikalsko-naprednjačke družine 2012. godine. U međuvremenu je, pogađate, postao član Srpske napredne stranke (SNS), blizak Tomislavu Nikoliću, od koga je očekivao da mu obezbjedi čak i neko ministarsko mjesto.

Čitaj još:   CRNOGORSKI NOVINAR: Evo zašto je AMBASADOR SRBIJE protjeran iz CRNE GORE-"Nema veće mržnje od one kojom izdajnik mrzi izdanu domovinu"

Na put njegovim ambicijama stao je u to vreme Aleksandar Vučić i za Božovića nije bilo napredovanja čak ni u samom MUP-u, dok se nije odrekao Tome. Kada je promijenio stranu, Vučić ga je postavio na mjesto savjetnika premijera za regionalnu saradnju i odnose sa vjerskim zajednicama. Ni na toj poziciji se nije snašao, te ga je Vučić držao potpuno po strani sve do 2019. godine kada je javnost ostala zapanjena njegovim imenovanjem za ambasadora Srbije u Crnoj Gori. Ali i ta neuspješna epizoda trajala je manje od godinu, ali još uvjek traju mjesečna primanja od 4.403 eura koliko za Božovića izdvajaju građani Srbije, dok on sjedi u Beogradu i postuje i tvituje po društvenim mrežama, gordo se predstavljajući kao “njegova ekselencija”.

Imovinska karta Vladimira Božovića koju je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije nadasve je zanimljiva. Božović je izgleda baš srećne ruke pa je prijavio da je na poklon dobio:

– kuću od 166m2

– poslovni prostor od 24m2

– pomoćni objekat od 36m2

– njivu od 6033m2

– građevinsko zemljište od 400m2

– pomoćni objekat od 30m2

Božović naravno nije objavio ime ovog tajnovitov poklonodavca koji je očigledno bio baš široke ruke!

Čitaj još:   POSLJEDNJI ISPRAĆAJ: Akademik Abdulah Avdo SIDRAN, će biti ukopan u haremu Ferhadija džamije- Poznat datum dženaze... (foto, video)

Zanimljivo je da se u njegovoj imovinskoj karti 2020. godine pojavio i stan od 126,93m2 za koji je naveo da ga je stekao kupovinom, iako je u prethodnom Izvještaju Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio da nema nikakvu ušteđevinu, niti depozite u bankama. Postavlja se logično pitanje, kako je to moguće, osim ako njegova ekselencija nije uzela stambeni kredit.

Iz svega navedenog jasno je da je u Vučićevoj Srbiji sve moguće. Baš sve.

izvor: danas.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more