IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MISTERIJA NESTANKA KOJI TRESE REGION: Matej Periš, mladić koga svi traže? (foto, video)

Nastavljena potraga za nestalim 27- godišnjim Matejem Perišem iz Splita, kojeu se svaki trag izgubio 31. decembra u beogradskom klubu Gotik…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 04.01.2022…00: 52… MISTERIJA NESTANKA KOJI TRESE REGION: Matej Periš, mladić koga traže svi? (foto, video)

Matej Periš je došao u Beograd slaviti Novu godinu. Zasad je poznato da je mladić napustio klub usred noći te da su ga kamere snimile kako ide prema rijeci.

Policija od jučer detaljno pretražuje rijeku i područje oko nje. Kasno sinoć u potragu je krenula i Mreža za opasnost Srbije, koja je baterijskim lampama pretraživala područje Ušća. Potraga je trajala cijelu noć, a nastavila se i jutros.

Slučaj komentarisao i predsjednik Srbije…

U Beogradu je i njegov otac, koji je za “Index” rekao da policija radi sjajan posao, ali da ga plaši što nema nijednog traga.

Kako doznaje “Nova.rs”, policija sve više sumnja na to da je mladić iz nekog razloga upao u vodu u blizini kluba, a nakon što je pregledana okolina, istraga bi se trebala preseliti i na rijeku Dunav.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je slučaj nestanka Mateja, kazavši da se nada da će ga nadležni organi uspjeti pronaći te da policija ima skicu onoga što se moglo dogoditi.

Kriminalist Branko Lazarević rekao je za Index da mu se ne sviđa što je jako puno vremena proteklo od trenutka nestanka do početka potrage.

Ko je on?

No, ko je Matej Periš, mladić kojega sad traži cijeli Beograd?

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Uhapšen D.Đ. osumnjičeni za napad na policajca... (foto)

Radi se o mladiću rođenom 1994. godine u Splitu. Prema riječima njegovog oca, Matej je trenirao vaterpolo, bio je sportista i nepušač. Govorio je o njemu njegov otac Nenad kroz kontekst mogućeg pada u rijeku.

“Mislim da zbog njegovog stanja i kondicije, znanja o plivanju i vještine ne dolazi u obzir da bi pao u rijeku i da bi to bila okolnost koja može dovesti do tragičnog slučaja”, rekao je Periš.

Osim toga, Matej je završio gimnaziju i Ekonomski fakultet. Preko ljeta je radio kao skiper.

“Živi bogovski, ne očekuj ništa”

Periš ima otvoren Instagram profil, na kojemu, doduše, u zadnje vrijeme i nije aktivan. Kako se tu može vidjeti, volio je putovanja, tako se tu nalaze fotografije iz Amsterdama i Praga, kao i njegove snimke dok skače u more i roni.

Inače, zadnja objava na Instagram profilu objavljena je u februaru 2020. godine. No, nastali su tu neki komentari zadnja dva dana, pa se tako za Mateja moli, ali i pišu neistine da je pronađen mrtav.

U opisu Periševog profila stoji: “Živi bogovski, ne očekuj ništa.”

Kako je rekao Matejev otac, ovo je bio prvi put da je Matej došao u Beograd s prijateljima, s kojima je trebao dočekati Novu godinu.

Matejev otac je poznati vaterpolski sudija

Inače, što se tiče njegovog oca Nenada, radi se o poznatom vaterpolskom sudiji. Sudio je i na Olimpijskim igrama u Tokyju. Stoga, nije nelogično da su mu pomoć uz dobronamjerne građane ponudili i ljudi iz srpskog vaterpola, poput bivšeg vaterpolista Igora Milanovića, pomoćnika ministra sporta Darka Udovičića te Danila Ikodinovića.

Čitaj još:   TUGA I NESREĆA I KLJUČNE NEPOZNANICE: Sve o Matejevom nestanku u BEOGRADU... (foto, video)

“Ne poznajem nestalog momka iz Splita, oca mu znam kao vaterpolskog sudiju. Baš me je potresao ovaj odvratan događaj. Bože dragi, samo da je živ i zdrav!” napisao je Ikodinović na svom Twitteru.

Matej ima i dvije sestre, o čemu je također govorio njegov otac.

“Rekle su mi: ‘Tata, idi, nađi ga”,  rekao je Nenad Periš, koji trenutno u Beogradu traži svog sina.

(Index.hr)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more