IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PATOLOŠKA MRŽNJA I BESTIJALNE LAŽI MILE DODIKA U „ĆIRILICI“: BiH je historijski defekt, nikad nisam ručao u Sarajevu… (foto, video)

Milorad Dodik je gostujući na jednoj beogradskoj televiziji govorio o stanju BiH, secesionističkim planovima, Ustavnom sudu BiH… 

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 04.01.2022…10: 52… PATOLOŠKA MRŽNJA I BESTIJALNE LAŽI MILE DODIKA U „ĆIRILICI“: BiH je historijski defekt, nikad nisam ručao u Sarajevu… (foto, video)

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik bio je gost emisije “Ćirilica” urednika i voditelja Milomira Marića i ponovo u javnost iznio gomilu neistina.

“U BiH nemamo ni jednog praznika osim Nove godine koji bi slavili zajedno. Muslimani su rekli da Deda Mraz ne pripada njihovoj kulturi. Sve je to nakaradno. Oni su na popisu iz 2013. godine pokazali da 50,27 odsto muslimana živi u BiH i oni su većina. Sva priča do tada je bila kako su oni pobijeni i prognani za vrijeme rata…

Čekajte malo, kako je to moguće? Onda vidite šta je njihova namjera. Vjerujem da ljudi oko Izetbegovića žive za baš tu teoriju. Da bi ostvarili koncepcije koje su zacrtali oni kažu da smo mi manjina. Mi smo ravnopravni narod, a naša prava su zagarantovana. Sve vrijeme oni pričaju o građanskoj Bosni i sve to da bi obezbjedili dominantnu muslimansku sredinu…

Čitaj još:   MILO Đukanović: Pokušaj Lavrova je obična politizacija i stvaranje privida o RUSKOFOBSKA atmosferi u Evropi...

Bakir je rekao da želi podršku zapadnih prijatelja i da će zaustaviti Republiku Srpsku, ali ako to sve ne uspje, onda će pozvati njihove islamske prijatelje iz svijeta koji će očuvati BiH. Šta bi o priči o građanskom uređenju zemlje ako poziva islamski svijet da ih spašava? Ja ne smijem na to da budem imun. Pošto ja to sve primjećujem u kontinuitetu, zato sam im veliki problem“, rekao je Dodik.

Bosna i Hercegovina je jedna velika nevolja. Zemlja bez vizije. Ona je historijski defekt! U Sarajevu nisam nikada pročitao ništa pozitivno o Srbiji i Republici Srpskoj. Nikada nisam otišao da ručam tamo. Nemam povjerenja u njih.

Pravosuđe je najveći problem i ono je iznad društva. Koriste ogromna javna sredstva. Tužioci imaju vlast i autonomiju. To je kasta u kojoj se djeluje po principima mafije – kazao je Dodik za TV Happy.

Govorio je i o “vjekovnoj potlačenosti Srba”

Sve što su uradili u posljednje vrijeme i posljednjih vjekova bilo je protiv Srba. Ovo nije paranoja, ovo je samo jedno ukazivanje na to. Spreman sam da se ponizim ako je to u interesu RS-a. Ako treba da puzim, i to ću uraditi! – smatra Dodik.

Čitaj još:   PODGORICA: MVP- Vladimiru Leposaviću, putna isprava biće poništena... (foto, video)

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more