IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVAK ĐOKOVIĆ MORA ODMAH DA NAPUSTI AUSTRALIJU: Deportuju ga u Srbiju! (foto, video)

Novak odbijen za vizu, vraća se kući! Konačna odluka Australije je da deportuje Novaka Đokovića u Srbiju!

MELBURN: Svijet, Sport, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 06.01.2022…00: 32… NOVAK ĐOKOVIĆ MORA ODMAH DA NAPUSTI AUSTRALIJU: Deportuju ga u Srbiju! (foto, video)

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković neće moći da brani titulu na prvom od ovogodišnji ATP TURNIJA- Australijan openu, nakon što su federalne vlasti Australije odbile da mu odobre vizu za ulazak u Melburn kao nevakcinisanoj osobi.

Kako je saopštio Pol Sakal, koji je u nekoliko navrata imao najpouzdanije informacije, Novaku je definitivno odbijena viza i rečeno mu je da do kraja dana mora da napusti Australiju.

Novakovi advokati su takođe uključeni u slučaj i pripremaju žalbu pred sudom Viktorije.

Ovo je rezultat višečasovne torture kroz koju je Novak prošao i to prvo na aerodromu u Melburnu kada je sletio jer su lokalne vlasti odbile da mu produže vizu koju mu je prethodno izdalo medicinsko veće.

Prema najnovijim saznanjima Telegrafa, on je poslat u imigracioni pritvor gdje ga čuvaju dva policajca i čeka se na razrješenje čitavog slučaja.

Čitaj još:   BEOGRAD: SRBIJA, VRAĆA REDOVNI VOJNI ROK, kreću prve regrutacije, oglasilo se MINISTARSTVO ODBRANE...

Povodom čitave situacije i zadržavanja Novaka Đokovića u ekstradicionom pritvoru, još jednom se oglasio njegov otac, Srđan.

Iako je prvobitno dobio tzv. “medicinsko izuzeće” da kao nevakcinisan uđe u Australiju i brani titulu na turniru koji je osvajao rekordnih devet puta, pritisak javnosti u proteklih 48 sati otkako je objavljeno da putuje, uslovio je da političari spuste rampu pronađu način da ga spriječe da uđe u zemlju.

Novak je u Melburn sleteo oko 23.30 po lokalnom vremenu, nakon toga su mu carinici saopšitli da nema adekvatnu vizu, tražili su dozvolu lokalnih vlasti, ali država Viktorija nije željela da odobri vizu, pa je potom usledio pritvor od gootov osam sati, tokom kojeg su Novaka ispitivali, tražili mu dokaze o medicinskom izuzeću, smijestili su ga u jednu prostoriju uz dva policajca koji su je čuvali, bez mobilnog telefona i kontakta sa svojim timom.

Na kraju su se u čitav proces uključili i ambasada Srbije, kao i predsjednik Aleksandar Vučić, ali Novaku ulaz i pored toga nije dozvoljen.

Tako će prvi ovosezonski Grend slem ostati uskraćen za prisustvo aktuelnog šampiona i rekordera po broju osvojenih titula u Melburnu.

Čitaj još:   IZGORIO AUTOBUS FIRME "OZLEM": Požar gasili cetinjski vatrogasci... (foto)

izvor agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more