IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POVODOM SKANDALA u Priboju: Murat Tahirović- Srbija nema ni snage ni volje da izađe iz devedesetih… (foto, video)

Priboj u kome su policajci pjevali pjesmu “Oj Sjenice nova Srebrenice, oj Pazaru novi Vukovaru”…

PRIBOJ: Srbija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 06.01.2022…18: 52… POVODOM SKANDALA u Priboju: Murat Tahirović- Srbija nema ni snage ni volje da izađe iz devedesetih… (foto, video)

Murat Tahirović, predsednik Udruženja svjedoka i žrtava genocida iz Sarajeva, ističe za Danas da ga nije iznenadilo ponašanje policajaca u Priboju, koji su pjevali pjesmu “Oj Sjenice nova Srebrenice, oj Pazaru novi Vukovaru”.

Taj cijeli establišment koji je bio devedesetih, nažalost se još uvijek proteže sisteme u Srbiji, pa dijelimično i u Republici Srpskoj. Iznenađuje me sve više reakcija međunarodne zajednice, a šutnja je znak odobravanja. Činjenica da EU ništa nije preduzela, iako ima obavezu prema zakonima i rezolucijama, koje je sama usvojila. Postavlja se pitanje kuda ide Evropa– navodi Murat Tahirović za naš list.

On očekuje da će se skandali poput ovoga u Priboju nastaviti i u narednom periodu “sve dok ne dođe do toga da neko bude drastično kažnjen”.

Nažalost, ne da niko nije kažnjen, već imaju punu podršku institucija iste te države Srbije, od nagrađivanja i odlikovanja osuđenih ratnih zločinaca. To je nešto što gaji ekstremizam i fašizam koji je devedesetih nanio veliko zlo na ovim prostorima. Bojim se da će to potrajati dugi niz godina, jer Srbija nema ni snage ni volje da izađe iz devedesetih i da krene nekim drugim putem– ističe Tahirović.

Čitaj još:   BALŠA Knežević: Od stražara u Imaku, izručivanja ”Turaka” Radovanu Karadžiću i milionskih jemstava, i do hapšenja... (foto)  

Prema njegovim riječima, postoji bojazan od toga što i Evropa ide sve više u desno, poput primera Mađarske ili predsednika Hrvatske.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je za TV Pink da je pokrenut disciplinski postupak protiv pripadnika MUP- a koji su u Priboju pjevali, kako je rekao, “neprimjerene pjesme” u kojima se Novi Pazar i Sjenica porede sa Vukovarom i Srebrenicom.

Podsjetimo, na zabavi organizovanoj prije nekoliko dana a sve to u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju, pripadnici MUP- a Srbije pjevali su “Oj Srebrenice tako si mi mila, dabogda se tri put ponovila, oj Sjenice ti nova Srebrenice, oj Pazaru novi Vukovaru, oj Fatima đe su ti dimije, u četnika oko redenika”.

Na snimku, koji se pojavio na Fejsbuku, vide se Vidosav Avramović, zamjenik načelnika Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori, Marko Žujić oficir u Policijskoj upravi Priboj, Milojica Bjelović Mime, nekadašnji pomoćnik komandira, a sada šef smene u Regionalnom centru granične policije, Marko Klisura, penzionisani komandir u policijskom odeljenju Sastavci, policajci Goran Šalipur, Vladan Janjušević, Dragan Zeković i još nekoliko pripadnika Policijske uprave u Smestaj U Priboju Koldžić.

Rasim Ljajić, lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), izjavio je u intervjuu za RTV Novi Pazar da policajci koji su pjevali nacionalističke “nisu povredili nacionalna i vijerska osjećanja samo Bošnjaka, i nanijeli ogromnu štetu instituciji u kojoj rade i državi u kojoj žive”.

Čitaj još:   ČUVENI NAUČNIK ĐIKIĆ: "Početkom godine imat ćemo UNIVERZALNI LIJEK protiv koronavirusa"...(foto i video)

Inače, policjajac Zeković, na čijem su slavlju zbog rođenja sina pjevali ovu sramnu pjesmu, na svom Fejsbuk profilu uputio je izvinjenje svima koje je povredila “pesma koja se čula te večeri“…

izvor Daanas.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more