IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO- KAKAV VREMENSKI PREOKRET: Jučer su pili kafe u ljetnim baštama, jutros ih dočekao snijeg i minusi… (foto)

Građani Sarajeva, prethodnih dana, uživali su u neobično a to u visokim temperaturama i lijepom vremenu za ovo doba godine, no zima se vratila ovog jutra…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 06.01.2022…08: 52…  SARAJEVO- KAKAV VREMENSKI PREOKRET: Jučer su pili kafe u ljetnim baštama, jutros ih dočekao snijeg i minusi… (foto)

Poslijepodne i tokom noći padavine uglavnom u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH

Temperature i do 15 stepeni jučer su podsjećale na proljeće, ulice su bile pune šetača, ljetne bašte popunjene. No samo nekoliko sati poslije, dogodila se totalna transformacija– nagli pad temperature i snijeg.

Naravno, povratak snijega ovog jutra, izazvao je i saobraćajne gužve, iako mu je kalendarski vrijeme da pada.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno vrijeme. U Hercegovini i na krajnjem sjeveru Bosne se očekuje kiša, a u ostatku zemlje snijeg, prenosi Anadolu Agency (AA).

Poslijepodne i tokom noći padavine uglavnom u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni, a u Hercegovini južni. Dnevna temperatura od nula do šest, na jugu od 10 do 16 stepeni Celzijusa. U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom. Dnevna temperatura oko jedan stepen Celzijusa.

Čitaj još:   HRVAT UHAPŠEN NA KOSOVU: Svijet tražio ovog misterioznog čovjeka, ubačen u vozilo, odveden u pravcu...

U petak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana i tokom noći u Hercegovini je moguća kiša. U kasnim večernjim satima ili u noći sa petka na subotu u Bosni se očekuje snijeg. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od minus tri do dva, na jugu od pet do devet, a dnevna od jedan do šest, na jugu do 11 stepeni.

Prvog dana vikenda biće oblačno vrijeme. U Hercegovini se očekuje kiša, a u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne snijeg. Jutarnja temperatura od minus dva do tri, na jugu do osam, a dnevna od minus jedan do četiri, na jugu od pet do deset stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u nedjelju. Krajam dana i tokom noći slab snijeg je moguć u Krajini, na istoku i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od minus pet do jedan, na jugu od dva do šest, a dnevna od nula do pet, na jugu od šest do 10.

U ponedjeljak očekuje se oblačno vrijeme sa snijegom u većem dijelu Bosne. Jutarnja temperatura od minus jedan do jedan, na jugu od dva do šest, a dnevna od minus dva do tri, na jugu od četiri do devet stepeni.

Čitaj još:   ZAHTJEV SOCIJALDEMOKRATA CRNE GORE: "MILOJKO Spajić da objasni veze sa sinom Milorada DODIKA..." (foto)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more