IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL PORUKE MRŽNJE: Pripadnici četničkog pokreta se okupili u Višegradu i urlali- “Ravna gora mora pobijediti…” (foto, video)

Sud BiH je prošlog mjeseca oslobodio trojicu pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta iz BiH za širenje međunacionalne mržnje…

VIŠEGRAD: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 06.01.2022… 21: 52… SKANDAL PORUKE MRŽNJE: Pripadnici četničkog pokreta se okupili u Višegradu i urlali- “Ravna gora mora pobijediti…” (foto)

Manja grupa pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta večeras se ponovo okupila u Višegradu na obilježavanju Badnje večeri uoči pravoslavnog blagdana Božića.

Oni su u koloni vozila prošli ulicama Višegrada, prenio je lokalni portal objavljujući fotografije i video. U koloni su se zaputili se u pravcu “Draževine” gdje su proslavili paljenje Badnjaka kod manastira SV. Nikolaja.

“Braćo Srbi i sestre Srpkinje, Ravnogorci, poštovaoci i simpatizeri ravnogorskog pokreta i ravnogorske ideje. Pozivamo Vas da dođete 06. januara 2022. g. na tradicionalno okupljanje za BADNJE VEČE kod crkve Sv. Oca Nikolaja u Draževini”, stajalo je u pozivu uz poruku da “Ravna gora pobijediti mora”.

Čitaj još:   TUŽNA VIJEST: Preminuo biznismen Almer Hašimbegović- UGLEDNI SANDŽAKLIJA U BIH... (foto)

Manastir Svetog Nikolaja u podignut je na mjestu hapšenja zločinca Dragoljuba Draže Mihailovića, a neformalno je nazvan Draževina.

Ovo je bez sumnje ponovo uznemirilo povratnike u Višegrad i manji bh. entitet.

Posebno nakon što je Sud BiH prošlog mjeseca oslobodio trojicu pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta iz BiH za širenje međunacionalne mržnjem, pišu Vijesti.ba.

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more