IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRIK MIGRANTA IZ HOTELA U KOME SE NALAZI NOVAK: “Devet godina sam u kavezu, a pitate me za Đokovića”

“Rođendan mi je najtužniji dan u godini, razmišljam samo o izgubljenom vremenu. Ne dešava se ama baš ništa novo u vezi mog statusa, nema novih informacija, rokova niti garancija. Mnoge druge su pustili odavno, samo mene i dalje drže. Zašto?”, tužnim tonom će Mehdi.

Cijeli svijet su obišle vijesti i slike o situaciji Novaka Đokovića zbog problema sa vizom prilikom pokušaja da uđe na teritoriju Australije, a u centar je izbila i slika tretmana imigranata koji su smješteni u hotelu u kojem se nalazi Novak.

Australijske vlasti surovo postupaju sa brojnim imigrantima od kojih se neki nalaze više od decenije u hotelu u pritvoru u užasnim uslovima dok čekaju da se njihova situacija riješi.

Međutim, uprkos teškoj situaciji u kojoj se nalaze, mnogi mediji su kontaktirali stanovnike tog hotela da ih pitaju za Novaka Đokovića.

O tome je govorio i jedan od stanovnika Mehdi Ali.

“Tužno je to što su me mnogi novinari kontaktirali da me pitaju o Novaku Đokoviću. U kavezu sam već devet godina, danas sam napunio 24, a vi želite da vam pričam o tome. Pretvaraju se da im je stalo pitajući me kako sam i onda već u sljedećem pitanju traže informacije o Novaku Đokoviću“, napisao je Ali.

Čitaj još:   SKANDAL: NOVAK ĐOKOVIĆ SE PONOVO SLIKAO ISPOD ZASTAVE ČETNIČKOG POKRETA pod kojom su izvršeni strašni zločini...

On je u mladosti sanjao da dođe u Australiju i da tu brodom nađe utočište, ali je umjesto toga zaključan u hotel, iako nikada nije osuđen za neki zločin. Otkrio je još jednu sramotu Australije, koja ne prestaje da šokira.

“Polako starim, tužan sam što su moji tinejdžerski dani protraćeni ovako, ne želim da odem odavde kao sredovječan čovjek sa izgubljenim godinama. Vidim mlade ljude kako se zabavljaju, postavljaju razne stvari na društvene mreže, a ja sam toliko daleko od toga…

Ovdje sam i dalje, svaki dan. Rođendan mi je najtužniji dan u godini, razmišljam samo o izgubljenom vremenu. Ne dešava se ama baš ništa novo u vezi mog statusa, nema novih informacija, rokova niti garancija. Mnoge druge su pustili odavno, samo mene i dalje drže. Zašto?”, tužnim tonom će Mehdi.

Mnogi su bili zaprepašteni situacijom u kojoj se nalaze brojni stanovnici hotela i činjenicom da su neki od njh proveli godine, pa čak i veći dio života u zatočeništvu, piše Nova.rs.

Čitaj još:   VUČKO, DIGAO SRBIJU NA NOGE: "Možemo PRIZNATI KOSOVO, ali ne u ovim granicama..." (foto)

izvor: nova.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more