IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Građani pred Ambasadom Srbije, uputili jasnu poruku- “Dobro znamo šta se radi!” (foto)

Ispred Ambasade Republike Srbije u Sarajevu danas su održani mini protesti o organizaciji inicijative “Buđenje građana” …

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 09.01.2022… 14: 59 … SARAJEVO: Građani pred Ambasadom Srbije, uputili jasnu poruku- “Dobro znamo šta se radi!” (foto)

Okupljeni demonstranti su imali nekoliko pitanja za predstavnike srbijanske vlasti zbog političke krize koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu.

Također je zatraženo da Srbija, obustavi nametanje svog obrazovnog programa u predškolskim i školskim ustanovama na teritoriji entiteta RS, zatim da izmiri dugovanja prema državi BiH i opštinama Zvornik, Bratunac, Srebrenica i Višegrad, zbog korištenja hidropotencijala rijeke Drine, kao i da obustavi daljnju dogradnju hidrocentrala na Drini i izgradnju novih do potpisivanja Sporazuma o međudržavnim granicama BiH i Srbije ili odobrenja bh. institucija.

“Milorade, mi ćemo staviti tačku na tvoju politiku. Prešao si sve crvene linije. Nemojte nas učiti lijepim riječima, dobro znamo šta se radi. Ekstremno je šutjeti na zlo koje propagira Dodik i ekstremno je šutjeti na reakcije dijela međunarodne zajednice koja sve ovo odobrava”, kazao je medijima jedan od demonstranata.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: BNV, Bošnjaci nisu obavezni da u školama slave Dan Svetog Save...

Okupljeni su međunarodnu zajednicu proglasili kao jednog od glavnih krivaca za trenutno stanje u zemlji. Također, postavili su i određeni ultimatum.

“Ako do 1. marta međunarodni faktor ne zaustavi Dodika pozivamo građane da se okupimo u Sarajevu, ali i u Banjoj Luci pred institucijama RS- a”, poručeno je. 

izvor (SB)

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO BOJKOT: HDZ i Klub Hrvata poteže pitanje VITALNOG NACIONALNOG INTERESA…

Izjašnjavanje o navedenom zakonu bi trebalo biti po hitnoj proceduri, Read more