IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAOS I UŽAS: CRVENO upozorenje, vjetar ruši stabla, srušena i kuća, zatvorene brojne ceste, evo detalja… (foto, video)

Udari bure su srušili kuću, a kamenje i drugi materijal prekrio je cestu…

OMIŠ: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, utorak, 11.01.2022…08: 52… HAOS I UŽAS: Vjetar ruši stabla, srušena i kuća, zatvorene brojne ceste, evo detalja… (foto, video)

NA JADRANU puše orkanska bura, na cestama su ogromni problemi.

Kako javlja HAK jutros, za sve skupine vozila zatvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC27 i DC50 preko Gračaca, Obrovca i Karina); Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); Paški most (DC106); most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.

Niz cesta je otvoren samo za osobna vozila, a više informacija možete naći na stranicama HAK-a.

Kod Bribira vjetar srušio kuću

Zbog udara bure sinoć je urušena stara, napuštena kuća u selu Kričina kod Bribira, a kamenje i drugi materijal s kuće prekrio je cestu pa je za sav promet zatvorena cesta Bribir-Grižane, izvijestila je u utorak Vinodolska općina.

Dio građevine je ostao prijeteći novim urušavanjem, a od Grižana do Bribira sada se može samo preko Crikvenice.

Interventne službe su na terenu, izvijestili su iz Vinodolske općine.

Zbog olujne bure na području Kvarnera bilo je srušenih grana i stabala. Tako je u Hreljinu stablo palo na prometnicu, ali su ga mještani brzo prepilili i uklonili pa nije bilo duljeg prekida prometa.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 17. oktobar 2018. godine

Bura rasplamsava veliki požar kod Omiša…

I dalje je aktivan veliki požar koji je u ponedjeljak poslije 21 sat buknuo u ​Lokv​i​ Rogoznic​i na predjelu Ivašnjak​, ​a više od sto vatrogasaca​ s omiškog, makarskog, splitskog, kaštelanskog, solinskog, sinjskog i imotskog područja bori se s vatrom i orkanskim udarima vjetra.

Vatra na požarištu i dalje vrlo aktivna, sve su vatrogasne snage na terenu i okružile su požar po cijeloj liniji fronta, ​rekao je Hini zapovjednik DVD-a Omiš Višeslav Pešić. Napomenuo je i kako im je jaki vjetar cijelu noć otežavao posao gašenja, a gori borova šuma, makija i nisko raslinje.

“Situacija na požarištu je ista kao i sinoć. Požar smo okružili, no događalo nam se da bi se vatra nakon sat ili dva ponovno aktivirala. Borimo se, širimo i raspoređujemo snage po terenu. Srećom suzbijamo ga. Sinoć je čak vatra bila oko kuća, ali smo je suzbili. Odradili smo sinoć lavovski dio posla jer nam je orkanski vjetar otežavao gašenje”, kazao je zapovjednik Pešić.​

Kakvo nas vrijeme čeka?

Ovako DHMZ najavljuje današnju prognozu.

“U većini krajeva pretežno sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku. Oblačnije u Slavoniji i Lici gdje još lokalno može pasti i malo snijega. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita i Biokova s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu između -1 i 4, na Jadranu od 6 do 11 °C”

Čitaj još:   HITNO UPOZORENJE: U naredni, sat bježite sa ulica, zastrašujuća poruka...

Izdazo crveno upozorenje

I za danas je Državni hidrometeorološki zavod izdao crveno upozorenje zbog vjetra za područje riječke regije i Kvarnera. Kroz Gorski kotar autocestom Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Čavle, mogu prolaziti samo osobna vozila.

izvor Index.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more