IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IDE NOVI VREMENSKI PREOKRET: Jutros zakovalo na minus 15 C, a vrijeme koje nas očekuje do ponedjeljka… (foto)

Jutarnja temperatura zraka između -7 i -2, a najviša dnevna između 1 i 7, na jugu zemlje do 13 stepeni…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Vijesti, četvrtak, 13.01 .2022…08: 52… IDE NOVI VREMENSKI PREOKRET: Jutros zakovalo na minus 14 C, a vrijeme koje nas očekuje do ponedjeljka… (foto)

Na Bjelašnici je jutros u sedam sati izmjereno minus 15 stepeni Celzijusa, u Bugojnu i Drvaru minus 12, a Bihaću, Ivan-Sedlu i Sarajevu minus 10 stepeni C…

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano ali izuzetno hladno, a slično će vrijeme biti i u ostatku dana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Niske naoblake ima na području Krajine, istoka, sjeveroistoka Bosne i lokalno u centralnim područjima.

Na Bjelašnici je jutros u sedam sati izmjereno minus 15 stepeni Celzijusa, u Bugojnu i Drvaru minus 12, a Bihaću, Ivan-Sedlu i Sarajevu minus 10 stepeni. Najtoplije je jutros u Neumu, gdje su izmjerena tri stepena.

Vjetar danas slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus tri i dva, na jugu zemlje od šest do 10 stepeni, u Sarajevu minus dva.

U petak se očekuje pretežno sunčano vrijeme u većem dijelu zemlje. Prijepodne umjereno do pretežno oblačno u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Čitaj još:   VULIN O DISCIPLINI U ORGANIMA REDA U PRIBOJU: Postupak protiv "Srebrenica policajaca"... (foto, video)

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus osam i minus dva, na jugu zemlje do četiri. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između dva i osam, na jugu zemlje do 14.

U subotu se prognozira se oblačno prije podne u Bosni i sjeveru Hercegovine. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između dva i šest stepeni, na jugu zemlje do 15.

U nedjelju prije podne magla ili niska naoblaka se očekuje na području Krajine, sjevera Bosne i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. Razvedravanje u drugom dijelu dana.

U ostalim područjima sunčano. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i sedam stepeni, na jugu zemlje od osam do 12 stepeni, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

http://iBalkan.net

Čitaj još:   LJETNJIH TEMPERATURA NI NA MAPI: Ide tura pljuskova, kada će prestati da pada... (foto i video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more