IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NA METI BESPRIZORNE UVREDE: Jovan Markuša člana Vladine komisije napao DRAGINJU Vuksanović- Stanković… (foto)

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović-Stanković ponovo je meta mizoginih napada i seksističkih uvreda, a ovog puta dolaze od člana Nacionalne komisije za UNESCO Jovana Markuša.

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, Vijesti, četvrtak, 13.01.2022…09: 52…NA METI BESPRIZORNE UVREDE: Jovan Markuša člana Vladine komisije napao DRAGINJU Vuksanović- Stanković… (foto)

Člana Vladine komisije Jovana Markuša  je prije dva dana na društvenoj mreži Tviter objavio fotografiju Vuksanović- Stanković koristeći se, pritom, prizemnim i uvredljivim vokabularom.

Podsjećamo, prije desetak dana lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj iznio je besprizorne, šovinističke i mizogine uvrede na račun građanki i građana Cetinja na TV Happy, a slične tvrdnje ponovio u još gorem izdanju, samo što je ovoga puta targetirao poslanicu SDP-a.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: KRIVOKAPIĆ MORA ODGOVARATI ZA IZDAJU DRŽAVE

Zbog toga je Savjet Agencije za elektronske medije odlučio da na šest mjeseci zamrači emisije „Dobro jutro Srbijo“ i „Vikend jutro“, „Ćirilica“ i „Posle ručka“, u okviru televizijskog programa TV Happy.

Govor mržnje Vojislava Šešelja naišao je na osudu sa brojnih adresa u Crnoj Gori. Udruženje pravnika Crne Gore pozvalo je najviše institucije, uključujući Skupštinu Crne Gore, da javno osude govor mržnje i mizoginije.

Ombusman je pozvao na eliminaciju besprizornih istupa iz javnog prostora Crne Gore, a kopredsjednice Ženskog kluba u Skupštini Crne Gore Branka Bošnjak i Vesna Pavićević su saopštile „da je doza vulgarnosti, primitivizma i uvreda koja se plasira sa Happy televizije, prevršila svaku mjeru“.

Sa druge strane, premijer Zdravko Krivokapić nije osudio napad na Vuksanović – Stanković od strane Vojislava Šešelja. Ostaje da se vidi da li će ostati nijem na neprihvatljiv rječnik člana Vladine komisije, koji je imenovan u to tijelo krajem oktobra prošle godine.

Čitaj još:   PRVI SNIMCI RASIMA LJAJIĆ NAKON NESREĆE: Iznijeli ga na nosilima, cio je u zavojima... (foto/ video)

izvor Standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more