IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA: OD KORONE PRESELILA NA AHIRET PROFESORICA VELMA PIJALOVIĆ TAHMAZ IZ SARAJEVA…

Profesorica Velma Pijalovic Tahmaz sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu preminula je u 45. godini.

Već duži niz godina imala je zdravstvenih problema, a preminula je od koronavirusa.

Velma je bila jedna od omiljenih profesorica na fakultetu, uvijek spremna pomoći, dodatno pojasniti i izaći u susret studentima.

Bila je predavač na predmetu Ekonomika i finansiranje zdravstva koji se izvodi na PDS studijima u saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Zagrebu i Medicinskim Univerzitetom u Beču, Finansiranje javnih djelatnosti na EFSA i Ekonomija javnog sektora na Ekonomskom fakultetu Zenica.

Također je predavala predmete Osnovi ekonomije, Finansijska tržišta i institucije, Ekonomika javnog sektora, Socijalna politika i tržište rada i Ekonomski razvoj na EFSA te Osnovi ekonomije na Fakultetu za upravu.

Brojni prijatelji, kolege i studenti se od nje opraštaju na društvenim mrežama.

  • Od prvog dana studiranja na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, profesorica Velma se isticala, prije svega ljudskošću i toplinom, a poslije profesionalnošću i svime onim što je jednom studentu puno značilo.
    Do zadnjih dana smo se čuli i nadali se najboljem. Naše dove za njeno ozdravljenje, a to je jedino čime smo mogli pomoći, nisu bile dovoljne da Velma ne ode na bolji svijet.
    Pamtit ćemo je kao divnu osobu.
    Da joj dragi Allah dz.s.podari lijepi džennet, oprosti grijehe i upiše sevape za sve sto je učinila za zajednicu, Ekonomski fakultet, Džemat studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.
    Porodici puno sabura i da im dragi Allah dž.š. olakša.
  • Tesko pronalazim riječi, valjda u jos neotugovan prethodni gubitak iznenada stiže novi. Podsjećam se da dišem i jedna misao mi kroz glavu prolazi …. koliko samo novih generacija neće imati priliku i privilegiju da uči od Nje. I ne samo iz oblasti koju je predavala i ne samo kroz predmete koje je predavala, nego sve male i velike tajne koje su pomagale studentima i kroz druge predmete. Neke od njenih savjeta ostat će zauvijek uz mene.
    Danas je još jedna EFSA zvijezda zasjala na nebu.
    Velma Tahmaz Pijalović neka ti je laka ova bosanska zemlja.
    Mi kao kolektiv ostajemo da se nosimo sa kolektivnom traumom i gubitkom kolega koji su nas prerano napustili. Preteška i izazovna prethodna godina, a pretužno je i počela ova naredna – samo su neke od poruka objavljene nakon smrti profesorice.
Čitaj još:   MUČENJE: Djevojci, polomio rebra, nožem unakazio lice, PEGLOM PEKAO RUKE...

izvor: hajat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more