IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ADNAN Čirgić i Aleksandar Radoman, međunarodno priznati naučni radnici u Crnoj Gori kažnjavaju za svoj naučni rad… (foto, video)

U Crnoj Gori je bavljenje crnogorskim identitetom i njegovim očuvanjem, u svim njegovim segmentima, saopštila je Ivana Đukić, Predsjednica Odbora LP Cetinje…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosdti, Vijesti, subota, 15.01.2022…17: 42… ADNAN Čirgić i ALEKSANDAR Radoman, međunarodno priznati naučni radnici u Crnoj Gori kažnjavaju za svoj naučni rad… (foto)

Najdelikatniji posao danas u našoj Crnoj Gori je bavljenje crnogorskim identitetom i njegovim očuvanjem, u svim njegovim segmentima, saopštila je Ivana Đukić, Predsjednica Odbora LP Cetinje.

“Delikatniji od još delikatnijih je tako suptilno tkivo kao što su temeljno, naučno, detaljno, standardno- jezičko i dijalekatsko bavljenje jezikom. Unutar istraživanja jezičkog bogatstva, i jezičkog, naučnog i kulturnog blaga, arhiv je neizbježna stanica. Neumorni pregaoci na tom putu su nevjerovatni književni i naučni kapaciteti– Adnan Čirgić i Aleksandar Radoman, kojima se diči i šira naučna javnost.

,,Niko nije pop u svom selu”– možemo danas slobodno preinačiti u Crnoj Gori– da ,,niko nije pop SPC ukoliko to stvarno nije po vokaciji, a time i bog i batina.” Naime, dvojici vrhunskih intelektualaca je ,,po pravdi božijoj”– u vidu pravno-zemaljskih zakona uručena presuda  po kojoj su dužni da plate preko 42000€ za plagijat sopstvenog djela počinjen od strane onih, kojima naznačena suma treba da bude uplaćena”, navodi Đukić.

Čitaj još:   HLADAN TUŠ: Njemačka NE OTVARA GRANICE za Srbe... (foto)

Pravda je, ističe, doslovno okrenuta naglavačke, oštećena strana umjesto da bude zaštićena, obavezuje se da još i nagradi počinioce nedjela i bezakonja. 

“Da nas 42. Vlada Crne Gore ne bi koštala po 42 godine živote, svakog od nas pojedinačno, molimo međunarodne instance da reaguju a mi ćemo takvu borbu svakako nastaviti još snažnije”, zaključuje Đukić u saopštenju.

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more