IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MEDIJI iz Australije: NOVAK Đoković danas će biti deportovan, uz kaznu od 500.000 dolara i odluka o trogodišnjoj zabrani ulaska… (foto, video)

NOVAK Đoković iz Australije letjeti za Dubai, gdje će onda presjesti na avion za Beograd, nakon toga ga čeka još 5- 6 sati leta od Dubaija do Beograda pa ga se u Srbiji očekuje sutra prijepodne…

MELBURN: Svijet, Sport, Tenid, Vijesti, nedelja, 16.01.2022… 12: 42… MEDIJI iz Australije: NOVAK Đoković danas će biti deportovan, uz kaznu od 500.000 dolara i odluka o trogodišnjoj zabrani ulaska… (foto, video)

Novak Đoković izgubio je i posljednju šansu za nastup na Australian Openu, nakon što je australski sud odbio njegovu žalbu na nalog za deportaciju…

Danas bi trebao napustiti Australiju, osim toga što ove godine u Melbourneu neće moći braniti titulu, pitanje je da li će više ikada igrati na prvom sezonskom Grand Slamu.

Deportacija iz Australije donosi još veće posljedice – trogodišnju zabranu ulaska u zemlju, a kada kazna istekne, imat će 38 godina.

Odluka o trogodišnjoj zabrani ulaska u ovu zemlju nije definitivna, pošto postoji mogućnost o izuzeću na više osnova.

Policija je trenutno ispred zgrade u kojoj je Đoković sa svojim odvjetnicima i čeka da dođe vrijeme za to da ga otprati do aviona. Australska granična policija otpratit će ga do ulaza u avion kako bi bila potpuno sigurna da je srpski tenisač napustio zemlju.

Čitaj još:   IZNENADA Preminula Ksenija Vučić: Ovako je obavijestio javnost bivši joj suprug Aleksandar... (foto, video)

Vlasti u Australiji imaju pravo izuzeti ga od zabrane pred turnir naredne godine ukoliko slučaj označe kao onaj “izuzetnih okolnosti”.

Na sve probleme oko neigranja, Novak Đoković će biti žestoko kažnjen novčano. Tamošnja vlast mu je uručila i kaznu, a morat će platiti 500.000 dolara.

Đoković će već danas biti deportovan iz Australije, piše The Age. Najbolji teniser svijeta rezervirao je let za 12.30 po evropskom vremenu, no zanimljivo ne ide u Srbiju, već za Dubai.

Podsjetimo, ministar Hawke odbio je vizu Đokoviću, a u priopćenju je poručio da je odlučio iskoristiti svoju ovlast prema članku 133C(3) Zakona o migracijama da bi poništio vizu na temelju zdravlja i dobrog reda, kao i da je to bilo u javnom interesu. 

Čitaj još:   ČOVJEK KOJI JE OŠAMARIO Emanuela Makrona: Pretplatnik je krajnje desnih YouTube kanala i ljubitelj je... (foto i video)

Đoković je priznao da je snimao intervju s francuskim L'Equipom, iako je znao da je zaražen. Opovrgnuo je da se išao fotografirati i družiti s djecom znajući da je pozitivan, iako je po datumu jasno da je dan ranije mogao znati rezultate testa.

izvor Index.hr

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more