IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LAVOVI SELE SE iz Debrecina u Budimpeštu: Slijede četiri okršaja u spektakularnom “MVM Domu”! (foto, video)

Nakon tri utakmice u Debrecinu, rukometaši sele u glavni grad Mađarske, u MVM Domeu, će ugostiti u završnici Eura, Crnu Goru, Hrvatsku, Dansku i još dvije reprezentacije koje će biti poznate u utorak…

BUDIMPEŠTA: Svijet, Sport, Vijesti, utorak, 18.01.2022…13: 42… LAVOVI SELE SE iz Debrecina u Budimpeštu: Slijede četiri okršaja u spektakularnom “MVM Domu”! (foto, video)

Crna Gora je pobjedom protiv Slovenije 33- 32, a onda i pobjedom nad Sjevernoj Makedoniji 28- 24 prošla u drugi krug rukometnog Eura u Mađarskoj i Slovačkoj. Izabranici Zorana Roganovića nastavljaju put od podgorice preko debrecina u Budimpeštu, gdje će igrati nove četiri utakmice u skupini I.

Crnogorski rukometaši sele se iz Debrecina u Budimpeštu, nakon pobjede nad Slovenijom u sinoćnjoj dramatičnoj utakmici i plasmana među 12 najboljih evropskih selekcija.

“Lavovi” još čekaju da se kompletira grupa u drugoj fazi, sastav će se znati večeras, kada se odigraju mečevi Island- Mađarska i Holandija- Portugal, a znaju dva rivala- Francuska i Hrvatska, sa kojom i otvaraju novu rundu u četvrtak.

Čitaj još:   OVA Tri horoskopska znaka su ona s kojima prijateljstvo traje za cio život... (foto)

Lokacija je spektakularna, nova dvorana MVM Dome otvorena posebno za ovo prvenstvo koja može primiti 20.000 ljudi i u kojoj su Mađari gledali šokantan poraz svoje reprezentacije od Nizozemske pa pobjedu nad Portugalom.

Crne Gore koja je šokirala Sjevernu Makedoniju pa i Sloveniju te se plasirala u drugi krug. Ta utakmica na rasporedu je u četvrtak.

U nokaut- fazu, polufinale, prolaze samo dvije najbolje reprezentacije, a Francuzi i Danci prenijeli su dva boda. Polufinala se igraju u petak, 28. januara u 18, odnosno 20.30 sati, utakmica za peto mjesto isti dan od 15.30.

Utakmica za bronzu je u nedjelju, 30. januara od 15.30, a finale isti dan u 18 sati. Cijela završnica igra se u MVM Domeu u Budimpešti, a satnica drugog kruga bit će poznata nakon što budu poznate sve reprezentacije koje su prošle.

izvor iBalkan.net / agencije

Čitaj još:   PUCNJAVA U NOVOM PAZARU! IMA RANJENIH, traga se za napadačem...
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more