BiH

VUČIČ NAKON SASTANKA S ERDOGANOM: RAZGOVARALI SMO O PRIBOJU i situaciju u BIH- “Rekao sam da je besmisleno da mi…”

“Razgovarali smo i o Priboju, i o kompletnoj situaciji u regionu, kakvi su stavovi Srbije, kakvi Turske. Šta znači poštovanje Dejtonskog sporazuma, integriteta BiH, ali i poštovanja integriteta RS u okviru BiH”, rekao je Vučić ne ulazeći u detalje razgovora.

Dešavanja u Priboju, ali i situacija u Bosni i Hercegovini bile su teme razgovora između predsjednika Srbije i Turske Aleksandra Vučića i Recepa Tayyipa Erdogana, potvrdio je ovo Vučić nakon sastanka u Ankari. Predsjednik Srbije u razgovoru za Pink dodaje da je informisao Erdogana o napretku u gradnji putne infrastrukture između BiH i Srbije.

“Razgovarali smo i o Priboju, i o kompletnoj situaciji u regionu, kakvi su stavovi Srbije, kakvi Turske. Šta znači poštovanje Dejtonskog sporazuma, integriteta BiH, ali i poštovanja integriteta RS u okviru BiH”, rekao je Vučić ne ulazeći u detalje razgovora.

Vučić je poručio da je govorio o infrastrukturnim projektima, te precizirao koliko je tačno puta i mosta izgrađeno od Kuzmina Sremske Rače.

“Ja sam govorio o tome da je za nas važno da se povezujemo, gradimo puteve. Očekujemo da u oktobru završimo taj autoput od Kuzmina do Sremske Rače. Već je 77,86%, skoro 80%. Imamo završen predivan most, da ne idemo na onu ćupriju koju smo koristili do skora i nazivali mostom”, pojasnio je Vučić.

Predsjednik Srbije je dodao da u narednih godinu i po očekuje kraj radova na putu koji vodi do Bijeljine, te pojasnio da ostaje put koji vodi od Požege do Kotromana, tj. do Višegrada, ali da je njega besmisleno graditi u ovim okolnostima.

“Rekao sam da je besmisleno da mi gradimo ovu dionicu, ako niko neće graditi Višegrad-Sarajevo. Nadam se da će vlasti u BiH, ma koje, neću da ulazimo u to, donijeti odluku”, rekao je Vučić.

Na koncu, Vućić je dodao da je na sastanku sa Erdoganom bilo riječi i o pojedinim tačkama koje se tiču zajedničkog djelovanja dvije zemlje u međunarodnim organizacijama.

izvor: slobodnabosna.ba

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA: DANAS Počeli predsjednički i 27. parlamentarni izbori u Turskoj…

RANO DANAS U Turskoj se održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni Read more

Lideri iz svih krajeva svijeta Erdoganu čestitali današnji izborni uspjeh…

Lideri iz svih krajeva svijeta uputili su čestitke predsjedniku Republike Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

“ON PROVOCIRA, IZAZIVA BIJES I GRIZE GDJE STIGNE”: Dragan Bursać o MILORADU Dodiku i nacionalističkim ispadima… (foto, video)

"Svaki put kada napravi jedan ultranacionalistički performans, sve je manje Bosne i Hercegovine, a sve…

43 minute ago

SNIMAK HAOSA U SKUPŠTINI SRBIJE: Predsjednica Narodne skupštine Ana Brnabić  u centru pažnje… (foto, video)

Predsjednica Narodne skupštine Ana Brnabić izrekla je dvije opomene i mjeru udaljenja sa sjednice zastupnicima.…

1 sat ago

TUŽAN DAN: U 33 godini života na ahiret preselila EDITA Krijezi u Austriji, ukop i Dženaza će se obaviti na Mezarju TRNOVI… (foto)

Tužnim srcem i bolom u duši javljamo rodbini, prijateljima i komšijama da je dana 29.04.2024.…

8 sati ago

JELENA Marković: RAJO Mandić manipuliše i radi protiv srpskog naroda, jer vidi da ga ni oni više neće… (foto)

Šta radi četnički vojvoda Andrija Mandić premijeru Milojku Spajiću i Pokretu Evropa sad sa samo 13 procenata glasačkog tijela!?…

8 sati ago

This website uses cookies.