IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Pucnjava stradao najbolji drug nedavno ubijenog Meše Ramića… (foto)

U pucnjavi koja se večeras dogodila u sarajevskom naselju Pofalići ubijen je Kenin Lukač, najbolji prijatelj Mehmeda Ramića Meše, koji je nedavno ubijen u sačekuši na raskrsnici u naselju Pofalići.

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti četvrtak, 20.01…18: 32… SARAJEVO: Pucnjava stradao najbolji drug nedavno ubijenog Meše Ramića… (foto)

Informaciju Faktoru je nezvanično potvrdilo nekoliko izvora bliskih policiji.

Mladić je ubijen ispred porodične kuće ranije ubijenog Ramića.

Policija trenutno obavlja uviđaj na mjestu zločina, a počeli su pristizati prijatelji i rodbina ubijenog. Jednom od njih je pozlilo.

Kako javlja reporter Faktora s mjesta događaja, sve vrijeme se čuje ženski glas kako viče “da su ga ubili dileri” i da je “policija to morala ranije riješiti”.

Od komšija saznajemo da se čulo najmanje šest pucnjeva iz vatrenog oružja, a da su počinioci pobjegli sa dva vozila. Navodno su u pitanju bili “golf 4” i “golf 6”.

Po svemu sudeći, radi se o nastavku obračuna u kojem je ubijen Ramić, a prema nezvaničnim informacijama ubijeni Lukač ranije danas imao je okršaj sa osobama bliskim Adelu Kabašu, zvanom Dasta, koji je osumnjičen za ubistvo Ramića i trenutno je u bjekstvu. Za njim je raspisana Interpolova potjernica.

Čitaj još:   SARAJEVO: "Deset u pola" Benjamine Karić, okupila ćevabdžije s ciljem... (foto, video)

Autor: Ajdin Cocalić

Podsjetimo, nakon fatalne pucnjave u kojoj je život izgubio Ramić, uhapšen je Amel Jašarević, zvani Šaja, koji se također tereti za ubistvo, a naknadno su uhapšeni i Edvin Imamović, kojeg terete za pomoć prilikom ubistva, te Igor Zuko, koji je osumnjičen za pomoć počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela.

Svima je Kantonalni sud u Sarajevu odredio pritvor.

Istovremeno, zatraženo je raspisivanje međunarodne potjernice za Kabašem (ranije Murtović), a koji je pobjegao iste noći prema granici sa Crnom Gorom, gdje se pretpostavlja da je prebjegao.

Bezobzirno ubistvo Mehmeda Ramića odigralo se 12. decembra prošle godine, na raskrsnici na glavnoj sarajevskoj saobraćajnici, u naselju Pofalići.

izvor faktor.ba

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more