IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

URNEBES: Izbor najvažnijih lažnih vijesti iz 2022. godine… (foto, video)

Godina 2022. se zahuktava, očekivanja rastu, Mariana Aranđelović, glumica, stand up komičarka i voditeljka Njuz vesti, predstavlja i to svoj izbor lažnih vijesti u ovoj godini…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 20.01.2022… 00: 32… URNEBES: Izbor najvažnijih lažnih vijesti iz 2022. godine… (foto, video)

„NEVAKCINISANI OSTAJU NAPOLJU“

Svjetska zdravstvena organizacija donela je dugo najavljivanu preporuku da se nevakcinisanim osobama u potpunosti zabrani boravak i pristup u sve objekte, tj enterijere. Nevakcinisani mogu da borave u dvorištima, određenim javnim zelenim površinama, a kretanje po nepristupačnim predelima kao što su pećine, stepe, prerije, vrtače i klizišta, im je apsolutno dozvoljno. Ovu preporuku prihvatilo je za samo dvanaest dana osamdeset posto zemlja sveta i zaštitilo zakonskim merama. Da li će Srbija uskoro biti među njima zavisi od odluke koju će narod doneti na referednumu raspisanom za novembar 2022, mada se čini kao da je ishod tog referenduma već poznat, sudeći po šali koju je ministar svega Vulin uputio novom gradonačelniku Beograda, Željku Mitroviću, komentarišući fotografiju na kojoj se vidi da Željko sa svojim bendom svira na trgu – „Što sviraš napolju, ko da si nevakcinisan“.

„ALEKSANDAR VUČIĆ DOBITNIK NAGRADE MAJKL MAJERS“

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prvi je dobitnik novouspostavljene nagrade „Majkl Majers“ za istrajnost, fokus i upornost u radu. Reditelj i tvorac čuvenog filmskog lika, po kome ova nagrada nosi ime, Džon Karpetner, izjavio je : “Nisam bio upoznat sa tim ko je gospodin Vučić, jer ne pratim politiku, ali nakon što sam pogledao nekoliko njegovih obraćanja srpskom narodu i video snimke koji pokazuju njegov rad, smatram da je nagrada otišla u prave ruke.“

Čitaj još:   URNEBES IZ SRBIJE: Region se smije, pogledajte kako se Vučić "snašao" u ulozi Balkanskog špijuna... (foto, video)

„S GOLIM GLEŽNJEM U BUDUĆNOST“

U Srbiji 2022. godine nije prodat nijedan par sokni ili dokolenica. S druge strane, nestašica čarapa koje ne pokrivaju gležnjeve na nozi učinila je da se i stare, iznošene, pa čak i bušne čarape ovog tipa prodaju na aukcijama na internetu za pozamašne sume.

Svjedoci smo da moda diktira tržište i određuje vrijednost i to određenih proizvoda. Sokne i dokolenice jednostavno više niko ne želi da nosi, jer skrivaju gležnjeve. Goli gležanj u svim sezonama i na svim temperaturama ostao je apsolutni modni „must have“ i ove godine. Iako ortopedi upozoravaju da je izlaganje zglobova niskim temperaturama potencijalno opasno, mladi i svi ostali koji žele da izgledaju moderno nisu spremni na kopromise i ne plaše ih upozorenja stručnjaka da će u budućnosti možda morati da hodaju na rukama.

„ZAKON ODREĐUJE GDE I KAKO SE MOŽE BITI NEOBAVEZAN“

Nakon ukidanja obaveze služenja vojnog roka, ove godine, konačno, vlada Srbije donela je odluku da se ukida i obavezno osnovno obrazovanje. Ipak, neke obaveze moraju biti obavezne, izjavila je premijerka Srbije, te je na istom zasednju doneta odluka da se uvede obavezna vakcinacija, kao i obaveza izlaska na glasanje, kako bi građani iskoristili svoje pravo izbora u potpunosti.

Čitaj još:   EKSPLOZIJA U GORAŽDU: Više žena povrijeđeno na radnom mijestu...

izvor Nova.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more