IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nimanbegu: UVREDE Abazoviću odnose se na CIJELI ALBANSKI NAROD… (foto, video)

Predsjednik i poslanik partije Forca Genci Nimanbegu osudio je šovinističke uvrede upućene potpredsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću, dodajući da se one ne odnose samo na Abazovića već na cijeli albanski narod.

Nimanbegu ističe da se samo mirnim dijalogom može dođi do rješenja pa poziva na smirivanje tenzija, političku i ljudsku zrelost.

Funkcioner SD-a Damir Šehović rekao je da je govor mržnje nedopustiv. 

“Elementarne građanske i civilizacijske vrijednosti na kojima počiva naše društvo predstavljaju trajno dobro sa kojim se ne smijemo igrati. Bez tih vrijednosti postajemo ‘država ljuštura’, bez sadržaja i suštine. U pamet se”, kazao je Šehović. 

Raško Konjević lider SDPa je kazao da vjeruje da će premijer Zdravko Krivokapić osuditi primitivno skandiranje i dobacivanje Dritanu Abazoviću.

 “Nećete vi šiptari nama komandovati” je odraz primitivizma i nekulture onih koje ovih dana Krivokapić “hrani” političkim budalaštinama u odbrani svoje fotelje – poručio je Konjević.

Na Twiteru se oglasio i premijer.

“Usljed specifičnog političkog trenutka, pozivam opravdano razočarane građane da se suzdržavaju od uvreda i da ljude ne karakterišemo po vjeri, naciji ili bilo kojoj drugoj pripadnosti. Samo ćemo na taj način sačuvati Ustav, demokratski poredak i izbornu volju građana”, poručio je Krivokapić.

Čitaj još:   MILO Đukanović donio ukaze o postavljenju ambasadora u Savjetu Evrope i... (foto)

“Aleksa Bečić i njegove “demokrate” večeras su, nakon dešavanja ispred zgrade RTCG-a, dotakle dno. Organizacijom skupa na kome se predsjedniku Građanakog pokreta URA, Dritanu Abazoviću, skandiralo fasistickim poklicima pokazali su njihovo pravo lice. Još je više poražavajuća reakcija samog Bečića, njegovo pozdravljanje nakon jednog ovakvog protesta i odobravanje fašističkih uzvika. To je ta evropska politika Demokrata i parola “mir je naša nacija””, saopštio je generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić. 

,,Gospodine Bečiću, onaj ko nema putera na glavi, ko je iskren u svojim namjerama, ko je spreman da žrtvuje sve da bi se u Crnoj Gori stvari pokrenule i promijenile  na bolje, taj i izlazi pred okupljene građane. To je hrabrost, odlučnost i spremnost, za razliku od onoga što ste Vi, koji se krijete iza heštega #PressCentarDemokrata”, do sada pokazali”, zaključio je on.

izvor: kodex.me

Čitaj još:   GRAĐANI ODGOVORILI DRITANU: POKLONIĆEMO SVOJU ZEMLJU VOJSCI
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more