IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: Protesti uz skandiranje “Dritane, lopove”, najavljeno novo okupljanje… (foto, video)

Okupljeni su skandirali “Dritane, lopove”, a zvižducima su ispratili pominjanje imena predsjednika SNP- a Vladimira Jokovića…

PLJEVLJA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, subota, 22.01.2022… 00: 32… PLJEVLJA: Protesti uz skandiranje “Dritane, lopove”, najavljeno novo okupljanje… (foto, video)

Više stotina gradana okupilo se večeras u Pljevljima na Trgu patrijarha Varnave, protestujući protiv najavljene smjene Vlade Zdravka Krivokapića.

Oni su potom prošetali do zgrade opštine, a novo okupljanje najavljeno je u nedjelju u 19 sati.

Okupljeni su skandirali “Dritane, lopove”, a zvižducima su ispratili pominjanje imena predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića.

Okupljenima se obratio dr Novica Stanić i funkcioner Demokrata Nikola Rovčanin.

Stanić je svoje obraćanje počeo riječima Milo ne bilo te kad ja sa svojih 70 godina moram da brani izbornu volju građana Pljevalja i Crne Gore.

„Na veličanstvenim litijama smo skandirali Milo lopove jer je krao izbore. Nismo se nadali da će ga mlađeni Dritan Abazović prevazići“, rekao je Stanić nakon čega je počeo da skandira Dritane lopove, što su prihvatili i okupljeni.

Stanićje kazao da ga je posebno iznenadio čelnik SNP-a Vladimir Joković, kome kako je rekao neće da skandiraju pogrdno jer još uvijek vjeruje u pamet jednog Pivljanina.

„Nek se sjeti Baja Pivljanina, i nek ne zaboravi da u opštini Plužine Milo nije nikad pobijedio. Ne smije on obrukati ni pretke ni potomke. Zato pozivamo gospidina Jokovića i sve časne članove SNP- a da se pridruže“, rekao je Stanić.

Kazao je da u ovom trenutku ne bi trebalo da ima političkih partija već samo slobodnih građana koji su spremni na ulici da brane izbornu pobjedu.

Čitaj još:   ALBIN Kurti UPOZORAVA: SPREMA SE NOVI NAPAD NA KOSOVO- "Oružje je uskladišteno u Novom Pazaru!"... (foto, video)

„U Crnoj Gori je uvijek bilo ustaša, ali ih je bilo tri do četiri odsto i ništa više. To je bilo zbog toga što nikada nisu imali državnu podršku.Jedino su od Mila Đukanovića kao predsjednika Crne Gore i njegove vlade dobili podršku i ustaški pokret u Crnoj Gori narastao do neslućenih razmjera. Mi se ne smijemo predavati jer nam to ne dozvoljava naša kultura, istorija i tradicija.ni preci a ne smijemo obrukati ni potomke“, rekao je Stanić. On je pozvao građane da mirno protesdtuju bez ijednog incidenta da ni jednog lopova i otmičara narodne volje ne uvrijede.

Rovčanin je kazao da Pljevljaci dižu glas protiv najveće izdaje i prevare građana Crne Gore.

„Na ovom skupu građani ne brane fotelje, ne brane funkcije, brane veliku izbornu pobjedu i mi smo uvijek tu sa vama bili na istom mjestu i kada su se majke borile i kada su se branile svetinje i večeras kada se brani izborna volja građana od 30 avgusta. Sjećam se poslije izbora 30. avgusta kada je Dritan Abazović prošetao centrom grada i dobio aplauz jer je one glasove koje je dobio pretočio i izrazio izbornu pobjedu. Pozivam ga večeras da dođe u Pljevlja i prošeta gradom“, rekao je Riovčanin, špto je izazvalo negodovanje među okupljenima na piminjanje njegovog imena.

Rovčanin je kazao da je lako se ovako ponašati i praviti kriminalne planove kada obraz staviš pod đon.

Čitaj još:   "NEMOJ PLAKAT' BRATE...": Snimak sudara Crnogorca i Srbina postao HIT u regionu ... (foto i video)

„Pljevljaci imaju poseban motiv za odbranu izborne volje građana. Mi oim ovo nećemo dozvoliti. Borićemo se svim demokratskim i institucionalnim sredstvima. Ono što je važno da budemo mirni, dostojanstveni da ovo budu mirni građanski protesti da se podigne glas protiv nepravde i izdaje“, rekao je Rovčanin.

izvor Vijesti.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more