IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Živković: CRNA GORA U RALJAMA IZOPAČENIH STRANAČKIH INTERESA

Sada, kada je izvjesno došao kraj vladi “srpskog sveta” u Crnoj Gori, nije teško napraviti analizu političkog besčašća glavnih aktera ove tužne sage, koja i u svom slomu u prvi plan stavlja, isključivo sopstvene, izopačene stranačke interese.

Posledice ove tužne priče, satiranja sopstvene zemlje, zarad tuđih interesa, mogu imati i pozitivne efekte, ako izvučemo pouke i nikada više ne dozvolimo ovakve ili slične sulude političke avnuture u kojima možemo nestati i kao država i kao narodi.

Krenimo redom…

DEMOKRATSKI FRONT,

kao udarna pesnica velikosrpske politike Aleksandra Vučića se nakon sloma vlade ponaša ležerno i opušteno jer su drugi ispunili njihove želje i oborili vladu koja ih je ponizila. Sasvim je jasno da oni nijesu imali snage to da urade u strahu da se trajno ne zamjere svom biračkom tijelu koje žele sačuvati za neki novi velikosrpski udar na Crnu Goru.

DEMOKRATE,

su najzad pokazale svoje pravo lice i naličje, ekspoziture crkve Srbije i beogradske patrijaršije, pokazujući bjelodano da je mukotrpno stvaranje njihovog lažnog građanskog imidža, bilo samo mukotrpno glumatanje.

Majstori vulgarnog populizma i primitivizma, koji su godinama bili uzdržani o najbitnijim pitanjima ove zemlje, najzad su pokazali svoje pravo hegemonističko i svetosavkso lice. Pokazali su da njihove prazne parole “pobjede, a ne podjele” i “mir je naša nacija”, nikada nijesu imale smisla, jer niko kao oni nije tako upečatljivo crtao linije mržnje, podjela i nepodnošljivosti u pokušaju da izopšte i otpišu većinsku i građansku Crnu Goru.

Teško se odvajajući od fotelja koje su osvojili u neskrivenom velikosrpskom udaru i danas ne gube vrijeme, već kao hijene kidišu da unište SNP i preuzmi njegovo biračko tijelo. Krijući se iza okupljenih građana na ulicama ovih dana, izvršavaju čin satiranja stranke iz koje su svi ponikli u pokušaju da na lukaviji i perfidniji način uspiju ono što nije uspio SNP, 2006. godine.

Sada je valjda svakome jasno da su oni ipak samo, CRKVENI KMERI.

Čitaj još:   DALIBORKA Uljarević: MILOJKO Spajić nije kao ANA Brnabić, budućnost PES- a je neizvjesna... (foto)

URA,

je nakon izbora grubo izdala Crnogorske državne i nacionalne interese, a sada izdaje interese “srpskog sveta” sa kojima se do juče veoma dobro slagala.

Izmišljajući postojanje dva nacionalna ekstrema u Crnoj Gori, iako postoji samo jedan, lažno je sebe smjestila u politički centar i vjerno služila upravo tom velikosrpskom ekstremu u gaženju Crne Gore i svega crnogorskog.

Njihov politički egzibicionizam i suludi politički eksperiment sa velikosrpskim snagama, nakon izbora, sada žele ponoviti na sličan način kroz MANJINSKU VLADU u kojoj ponovo, jedino ne bi bilo mjesta za procrnogorske građanske snage.

Afirmišući i danas Zakon o slobodi vjeroispovjesti, kojim su od Crne Gore oduzeli i prenijeli u vlasništvo Srbije, najveće blago ove zemlje i ovoga naroda i zalažući se i dalje za potpisivanje TEMELJNOG UGOVORA sa crkvom Srbije, samo žele nastaviti gdje je stala nesrećna vlada Zdravka Krivokapića.

Najavaljujući OTVORENI BALKAN kao dobar projekat, iako znamo da je to projekat, prije svega “srpskog sveta” u kojem bi trebala nestati Crna Gora, jasno nam poručuju kuda vodi njihova politika i koliko su opasni za ovu zemlju.

Otvoreno najavljujući sinoć u intervjuu javnom servisu da u novoj manjinskoj vladi ne vidi SDP i SD, Abazović je jasno poručio da su Crnogorske građanske stranke i dalje nepoželjne u svojoj zemlji, zato je u pravu moj dragi prijatelj, Adnan Čirgić koji kaže da samo ova nova Abazovićeva vlada može biti još gora od prethodne Krivokapićeve.

Iz svega nije teško zaključiti da ne smijemo biti “relaksirani”, jer velikosrpski projekat ima više svojih izvođača.

KRIVOKAPIĆEVA VLADA,

ne zaslužuje ozbiljniji osvrt, nego samo prezir i zaborav uz pojedinačnu odgovornost njenih aktera za sva učinjena nepočinstva.

DPS,

izražava zadovoljstvo novonastalim stanjem i zamišlja jačanje sopstvenog uticaja na procese koji slijede, zaboravljajući da neće imati većinu da smijeni vladu koju eventualno podrži i izabere.

Čitaj još:   Miodrag Vlahović: ZA BEOGRAD! ZA BEOGRAD! (foto)

Moramo dobro znati da je dugotrajna nepotističko-partijska vladavina DPS-a proizvela ovu agoniju koju već predugo živimo. Da je u pitanju stranka koja nije smjela pobijediti na posljednjim izborima i koja i danas ne smije biti u vlasti, jer se nije reformisala po standardima naših zapadnih pokrovitelja.

Olako držanje DPS-a da buduće procese može držati pod kontrolom sve nas koji volimo ovu zemlju, može skupo koštati. Njihov nadmeni osjećaj samodovoljnosti je i danas, najveća prepreka da se Crna Gora što brže vrati samoj sebi.

Samo tehnička vlada sa oročenim vremenom trajanja i prijevremeni izbori mogu zaustaviti ovo vrijeme užasnog političkog besčašća i vratiti Crnu Goru, samoj sebi.

Piše: Miodrag Živković(preuzeto sa facebook profila)

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more