IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Novinari imaju ZNAČAJNU ULOGU u Crnoj Gori…

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 23. januara- Dana novinara Crne Gore, svim novinarima u Crnoj Gori.

“Tradicija novinarstva u Crnoj Gori duga više od vijeka i po, začeta izlaskom prvog broja lista “Crnogorac”, svjedoči o istom tom demokratskom trajanju i sazrijevanju crnogorskog društva predstavlja istu ali i tu važnu odrednicu  međunarodne pozicije naše države.  

Novinari u Crnoj Gori i danas imaju izrazito značajnu ulogu u kontinuiranoj transformaciji i demokratizaciji društva, kao hroničari i sudionici najviših državnih postignuća i ukupnog napretka naše države. Crnogorski novinari dijele izazove sa kojima se suočavaju i njihove kolege u svijetu u vremenu iscrpljujuće pandemije Covid 19, ali i virusa senzacionalizma i lažnih vijesti koji nije zaobišao ni naše prostore”, naveo je on.

Kako poručuje, poseban je izazov za ovu profesiju i aktuelni politički ambijent u kojem često manjka odgovornosti za javno izgovorenu riječ, brige za opšte dobro i očuvanje vrijednosti kojima smo se dugo s pravom ponosili, a koje su ustuknule pred govorom mržnje, mizoginijom i uvredama.

Čitaj još:   REGION SE SMIJE: NAKON AUTA POČELO OSVEŠTAVANJE FUDBLSKIH TERENA U CRNOJ GORI

“Uvjeren sam ipak da će novinari u Crnoj Gori, oslonjeni na časnu tradiciju, profesionalne kodekse i visoku moralnu odgovornost, dati puni doprinos obnovi multietničkog sklada i daljoj izgradnji građanskog društva posvećenog evropskim vrijednostima i evropskom kvalitetu života…

Pretpostavka ostvarenja tih ciljeva je stvaranje adekvatnog društvenog ambijenta neophodnog za rad slobodnih i profesionalnih medija, u skladu sa najvišim međunarodnim standardima. Samo kredibilni mediji mogu doprinositi izgradnji kredibilnog društva u najboljem interesu države, afirmacije bogatstva različitosti i same profesije”, poručuje Đukanović.

On je laureatima novinarskih nagrada, kojima se obilježavaju najznačajniji istorijski trenuci crnogorskog novinarstva, čestitao zaslužena priznanja.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more