IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PIPUN GUBI KONTROLU NAD PARTIJOM: Tajni sastanak u svetosavskom restoranu za PREVRAT u…

Bojovićeva supruga Jelena Borovinić Bojović ugovorila je sastanak sa liderima Demokrata Aleksom Bečićem i Borisom Bogdanovićem. Oni su u ležernoj porodičnoj atmosferi u separeu za bračne parove, praktično nagovorili Bojovića da u javnost izađe sa ovom inicijativom samo da bi oslabili poziciju Kneževića u borbi za biračko tijelo koja predstoji nakon pada vlade koji se uskoro očekuje

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević potpuno je potonuo u apatiju koja je savladala DF i pri tom je dozvolio da njegova partija potpadne pod spoljašnji subverzivni uticaj.

Kako je portalu Aktuelno kazalo više izvora bliskih vrhu DF-a i DNP-a, članstvo i visoki funkcioneri partije su zabrinuti za svog lidera jer, kako im se čini, Knežević već duže vremena preispituje ne samo svoju poziciju na političkoj sceni, već generalno o životu i krucijalnim egzistencijlističkim pitanjima.

”Kneževiću kao dokazanom pjesniku i prozaiku dozvoljeno je da upada u egzistencijalističko sivilo i preispituje ne samo svoje političke poteze već i životne generalno, ali u DNP-u misle da je ovoga puta pretjerao. Partija se utopila u sivilo i Knežević je dozvolio da DNP sabotiraju funkcioneri sa vrha pod uticajem političkih faktora bliskih odlazećoj izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. Potkopavaju ga sa svih strana i to u ovako delikatnoj političkoj situaciji, to nije dobro za stranku koja je do sad bila najzdravije tkivo DF-a”, rekli su naši izvori iz vrha DF-a i DNP-a.

Letargiju Kneževića odlučio je da pokuša da iskoristi potpredsjednik DNP-a i poslanik DF u Skupštini Dragan Bojović, inače suprug odlazeće ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović. On je nedavno kazao da će predložiti Kneževiću i organima partije da dostave u skupštinsku proceduru inicijativu, po kojoj bi Demokratska narodna partija formirala manjinsku Vladu Crne Gore.

Čitaj još:   DRAMA U SUDNICI: Fikret, pokušao da se spali, život mu spasli sudski policajci...

Ovakav potez iako zvuči krajnje suludo, kako saznaje portal Aktuelno iz dobro upućenih izvora, veoma je proračunat sa Bojovićeve strane da oslabi poziciju Kneževića.

”Ovom izjavom Bojović daje legitimitet Dritanu Abazoviću, i indirektno na veoma politički podmukao način pokazuje da ono što radi lider URE predstavlja pravo rješenje. Time ukazuje kako Knežević nije povukao prave poteze i sebe preporučuje kao novog lidera stranke”, rekli su naši izvori.

Sastanak u velikosrpskom restoranu

Kako saznaje portal Aktuelno iz veoma dobro upućenih izvora, ovu inicijativu Bojović nije donio samoinicijativno, već je ona uslijedila nakon tajnog sastanka u jednom podgoričkom restoranu koji važi za sastajalište velikosrpskih političara.

”U tom restoranu u petak veče Bojovićeva supruga Jelena Borovinić Bojović ugovorila je sastanak sa liderima Demokrata Aleksom Bečićem i Borisom Bogdanovićem. Oni su u ležernoj porodičnoj atmosferi u separeu za bračne parove, praktično nagovorili Bojovića da u javnost izađe sa ovom inicijativom samo da bi oslabili poziciju Kneževića u borbi za biračko tijelo koja predstoji nakon pada vlade koji se uskoro očekuje”, rekli su naši izvori.

Kako su nam kazali, Knežević je znao za sastanak ali nije uopšte bio upućen u detalje, niti mu je potpredsjednik najavio da će se sastati sa Bečićem i Bogdanovićem i to u prisustvu  supruge ministarke.

”Knežević se u petak veče znojio dok se preispitivao gdje je pogriješio u vođenju partije i kako je dozvolio da se stvari ovako otrgnu kontroli. Pojedini ljudi bliski Kneževiću čak su rekli da je tu noć odložio Puškinova sabrana djela i uzeo da čita Alena Ginzberga, što u simboličkoj ravni znači možda da je odlučio da će presaviti tabak i okrenuti stranku ka Americi da bi spasio svoju poziciju”, rekli su naši izvori.

Čitaj još:   MILAN Knežević: Nismo raspravljali o eventualnim nemirima 3. i 4. februara, nije se pominjalo da se mogu očekivati...

Treba podsjetiti da je brat Dragana Bojovića  – Radovan inače sekretar u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma ranije napadao funkcionere DF-a.

Stoga su više nego opravdane spekulacije da Bojović pod uticajem supruge i dvojca iz Demokrata želi da sprovede reforme u DNP-u, modernizuje stranku i podmladi je kao što se njegova supriga podmaldila raznim tretmanima nakon preuzimanja ministarske funkcije.

autor: B.Knežević

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more