IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ADNAN Čirgić: Krivokapićevi eksperti su gomila DILETANATA I ŠTETOČINA koji rade PROTIV interesa ZEMLJE… (video)

Okfordski đak, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kaže da u riječima ministarke Vesne Bratić upućenim manjinama nije prepoznao ništa sporno, pa kao dodatak svemu poručuje da su “manjine kulturno (pa mala pauza), pa ogromno bogatstvo Crne Gore”.

Dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Adnan Čirgić, u izjavi za CdM, komentarišući navode ministra Milatovića, kaže da nakon svega onoga čega smo se u ovih godinu i kusur dana nagledali i naslušali od Krivokapićevih eksperata, ne zna što bi još bilo koji od njih mogao reći a da izazove čuđenje i podsmijeh.

“Ti “eksperti” su gomila diletanata i štetočina koji rade protiv interesa zemlje čiji su ministri, kršeći Ustav, zakone i međunarodnu konvenciju o ljudskim pravima. Da je tako, priznali su posredno konačno i oni koji su ih kao tobožnje eksperte doveli tu đe jesu– Dritan Abazović i njegova URA…

Znajući odnos ministara ove Vlade prema manjinama, Crnogorcima i kulturnoj baštini, ne bi me čudilo da je ekspert Milatović zbilja rekao da su manjine kulturna baština. Kulturna baština za njih je ono što treba prepisati drugoj državi, pa čak i ako se radi o prijestolju državnih vladara– kao u slučaju prepisivanja Cetinjskoga manastira u vlasništvo Srbije. Valjda bi po toj logici i manjine trebalo prepisati, odnosno izbrisati iz “vlasništva” Crne Gore. Jer kulturna baština je ono što nekome pripada”, navodi dekan FCJK.

Čitaj još:   ADNAN Čirgić: Jesu li spremni za to?

Dodaje da ne misli da je ekspert Milatović na to mislio.

“On o tome jednostavno ništa ne zna. Ali zna da su u Crnoj Gori kao provinciji Srpskoga sveta manjine i Crnogorci opterećujući višak, kojega se treba osloboditi ili za početak bar marginalizovati. Liše velikosrpskoga šovinizma Krivokapićevi eksperti niti što znaju niti im treba. Oni znaju da Crnu Goru ne treba da vode ni Crnogorci ni predstavnici manjinskih naroda…

Ali su, za razliku od Vesne Bratić, dovoljno mudri da to prećute. Ako još ima onih koji ne vjeruju da je ova Vlada šovinistička, velikosrpska i naci-fašistička, neka pažljivo poslušaju što govori Vesna Bratić kad odvoji pogled od napisanoga teksta. Ona govori ono što sva Vlada misli. Da nije tako, ne bi joj bila povjerena četiri ministarstva”, istakao je Čirgić u izjavi za CdM.

Čitaj još:   "VRTIO SE ISRED TRAFIKE, A ONDA ZAPUCAO"! Radnici lokala o pucnjavi u kojoj su ranjena dva mladića na Vračaru! (foto, video)

izvor: CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more