IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDRIJA Popović: Iza poslednjih trzaja Vlade, stoje opasne namjere… (foto, video)

Dio ministara koji je uz Krivokapića i protestuje na ulicama sa nekoliko partija vlasti. Predsjednik Liberalne partije i poslanik u Skupštini Andrija Popović ocjenjuje da su to i posljednji trzaji ove vlasti, ali i da iza svega stoje veoma opasne namjere…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, srijeda 26.01.2022… 14: 52… ANDRIJA Popović: Iza poslednjih trzaja Vlade, stoje opasne namjere… (foto, video)

Nakon inicijative GP URA za formiranje manjinske vlade u Crnoj Gori, premijer Zdravko Krivokapić krenuo je u obračun razrješenjem ministara koji ga ne podržavaju, iz tijela i rukovodećih pozicija na koje ih imenuje Vlada, te podnio predlog za razrješenje vicepremijera Dritana Abazovića i skraćenje mandata Skupštini.

”Njihov cilj bio je destabilizacija Crne Gore i potiranje svega onoga što je naša država postigla proteklih decenija, a nažalost, dosta su i uspjeli. Crna Gora je kompromitovala sebe kod NATO saveznika curenjem tajnih podataka, u Briselu više niko ne pominje Crnu Goru nekada lidera u evropskim integracijama, a unutar države imamo nikad veće podjele i pokušaje stalnog kulturološkog, jezičkog, vjerskog, nacionalnog zatiranja Crnogoraca i svih koji ne misle kao ova vlada”, kazao je Popović za Standard.

Ipak, dodaje Popović, multikulturalno i multietničko crnogorsko društvo odoljelo je mnogo težim izazovima pa će i ovom, samo će nam, kako ističe, trebati mnogo vremena da saniramo štetu.

Popović je komentarisao i targetiranje lidera manjinskih partija na jednom od skupova, od strane ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

”Bratić je samo još jednom potvrdila zašto ne treba i ne smije više biti ministarka i zašto ova Vlada koja unosi razdor u društvo i haos u institucije sistema, mora da padne. Oni ne razumiju građanski koncept države koja pripada svim njenim građanima, već samo sprovode svoj naum srpskog sveta koji su dužni prema svojim nalogodavcima koji su ih i doveli na vlast…

Čitaj još:   Ferhat DINOŠA: Stara– nova većina od početka radi za vojvodu Mandića...

Crna Gora jednako pripada svakom njenom građaninu, a posebno moramo biti senzibilni prema sugrađanima iz manjih nacionalnih i vjerskih zajednica koji su pretpjeli mnogo toga u proteklim decenijama zbog politike šovinizma bliske ovoj vlasti’‘, rekao je Popović.

Lider Liberalne partije smatra i da su određeni članovi ove vlade sposobni da naude ovoj zemlji i njenim građanima i kratkoročno i dugoročno.

”Ne možda zato što su naročito sposobni već baš zato što su nesposobni, amaterski rade, ne znaju što rade pa onda samo izvršavaju naređenja iz raznih centara moći i u svojoj nesvjesnosti i sujeti prave nepromišljenje poteze koje ćemo dugo plaćati”, rekao je Popović.

Kako dodaje, Crna Gora je dovedena na minimum političke kulture, minimum dijaloga, parlamentarizma, legitimisan je govor mržnje, agresija i klerikalizam.

”Da ne govorim o ekonomskom urušavanju usljed populističkih mjera koje ova vlada promoviše, plašim se da će nas posljedice toga brzo dočekati i da je Crna Gora u veoma teškoj ekonomskoj situaciji u budućnosti”, rekao je Popović za Standard.

Upitan da li misli da se ovi protesti mogu pretvoriti u masovna okupljanja i treba se plašiti za stabilnost i bezbjednost zemlje, Popović kaže:

”Apsolutno ne. Čak i najagresivniji pobornici litija i sličnih političkih skupova danas se izruguju ovim demonstracijama.

Gotovo da je nemoguće povjerovati da će neko masovno izaći na ulice i ugroziti stabilnost zemlje zarad fotelje i funkcija ovih ministara, direktora i njihove rodbine koja je ujednačeno raspoređena po državnoj upravi. Možda jedino oni sami, što i rade, praveći apsurd od države u kojoj sada dio Vlade protestuje protiv drugog dijela vlade, a premijer organizuje demonstracije podrške samom sebi…

Čitaj još:   ANDRIJA Popović: Suverenistička, evropska Crna Gora da ima zajedničkog kandidata za predsjednika... (foto)

Nečuveno je da vlast protestuje protiv opozicije, sve više liči na totalitarne režime ali djeluje neukusno, farsično i tužno”, zaključio je Andrija Popović u razgovoru za Standard.

izvor Standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more