IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AZEM Vlasi o DRITANU Abazoviću: ”KO S ĐAVOLOM TIKVE SADI, O GLAVU MU SE OBIJU”

Politička kriza u Crnoj Gori eskalirala je nakon zahtjeva Građanskog pokreta URA za smjenu Vlade Crne Gore, a potom i predsjednika Skupštine Alekse Bečića, što je dovelo do protesta i uvreda na račun vicepremijera Dritana Abazovića.

Ovaj sarajevski student iz Ulcinja tako je prošao put od poštenog Albanca i srpskog heroja do “šiptara”, kako su ga vrijeđali ovih januarskih noći na ulicama Podgorice. U međuvremenu je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić zatražio smjenu Abazovića sa čela Nacionalnog savjeta za borbu protiv visoke korupcije.

U cijelu stvar sinoć se uključila čak i Srpska pravoslavne crkva (SPC) te je Abazović sinoć susreo sam patrijarhom Porfirijem s kojim je razgovarao o prilikama u Crnoj Gori.

Azem Vllasi, poznati kosovski advokat i bivši političar u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba komentirao je poziciju u kojoj se iznenada našao mladi političar.

Vllasi je u septembru 2020. dobronamjerno savjetovao Abazoviću da ne ide putem kojim je kasnije u zanosu krenuo, no ovaj mu je uzvratio optužbama, čak i uvredama.

“Sjetimo se izreke “Ko s đavolom tikve sadi, o glavu mu se obiju”. Očigledno sa velikim ambicijama za vlast, zanesen litijama, Abazović se priklonio pogrešnoj strani. Njima je godio, jer im je vlast donio sa jednim glasom više, i oni su ga dobro okitili funkcijama. Ali samo dok im je trebao. Sada je shvatio da je zalutao pa je okrenuo ćurak, jer im ne treba više”, kaže Vllasi za Radiosarajevo.ba.

Čitaj još:   Milojko SPAJIĆ DOBIO SUGESTIJE OD ZAPADNIH DIPLOMATA: Očisti službe bezbjednosti od ruskog i srpskog uticaja i ABAZOVIĆEVIH KADROVA... (foto)

S druge strane, kod onih koji brane crnogorski identitet i po kojima je pljuvao na zadovoljstvo ovih kojima je pomogao da dođu na vlast, nema mjesta.

“Crna Gora je probala drugu varijantu, pa ne ide nikako. Očigledno, morat će se na nove izbore. Abazović može dobiti potreban broj glasova za rušenje Vlade kojoj pripada, ali ne vjerujem i za formiranje manjinske Vlade, što i ne bi bilo neko rješenje. Vjerujem da se većina građana uvjerila da im je vlast DPS Mila Đukanovića bolja od ove koju su probali. DPS je izvukla neke pouke iz ranijih vremena. Za Crnu Goru za sada nema bolje varijante od DPS i Đukanovića”, zaključio je Vllasi.

Izvor: Radiosarajevo.ba

AZEM VLASI: BEOGRAD OPET HUŠKA, BRANIT ĆEMO KOSOVO, BOSNU ĆE SAČUVATI BOSANCI

Savjetnik Hašima Tačija Azem Vlasi optužio je Beograd da manipuliše Read more