IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NENAD Čanak: Moskva preko Beograda i SPC želi CRNOGORSKU OBALU ZA RUSKU VOJNU FLOTU

ozadina miješanja zvaničnog Beograda u zbivanja u Crnoj Gori je ruski interes, tj. aktuelne Moskve i režima Vladimira Putina čiji je strateški cilj obala Mediterana, jer ako pogledate vidjećete da samo Crna Gora može biti pomorska baza za rusku vojnu flotu, ocijenio je predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

-Ne znam da Vam kažem ko tu igra presudnu ulogu, ali je potpuno jasno da u pozadini svega toga stoji Moskva. To je suština priče, jer Rusija nema baze na Mediteranu i svaki put kada hoće ili treba da djeluje mora da prolazi kroz Dardanele i Bosfor i to čini Crnu Goru od izuzetnog značaja za Rusiju te onda preko raznih kanala, uključujući i ono što bismo nazvali djelovi duboke države u Srbiji, uključujući i SPC, ona se trudi da uspostavi nekakvu prorusku vladu u Crnoj Gori, dakle, antizapadnu i antinatovsku- kazao je Čanak u razgovoru za Al Jazeera Balkans.

Kako je kazao, ono što se trenutno dešava u Crnoj Gori pokazuje ponovo da se gaze elementarni demokratski principi.

-Recimo, da zbog dugogodišnje vladavine DPS-a sa njegovim koalicionim partnerima nije bilo moguće da opozicija dobije većinu, eto zbog, ne znam, namještanja izbora. Dobro, opozicija je dobila većinu, ali sada se opozicija posvađala između sebe. Ti koji čine vlast su se posvađali između sebe i ponavlja se scenario uličnih demonstracija, praktično ista priča kakva je bila sa litijama. Te litije nisu imale nikakve veze sa vjerskim obredima, nego je to bila zloupotreba vjere u političke svrhe, to i slijepac vidi- ističe Čanak.

Čitaj još:   NENAD Čanak: PUTIN počeo napad istog dana kada je HITLER predstavio svoj program...

Dodaje i da se sada sve to ponavlja jer, kako kaže, neće se birati sredstva da se održi postignuto u rusifikaciji Crne Gore, gdje je, smatra, duboka država iz Srbije samo davalac dobrih usluga za Rusiju.

-Vlada atmosfera ulične „demokratije“ koja praktično znači – ili će biti kako mi hoćemo ili neka sve izgori- dodaje Čanak.

Komentarišući navode o atentatu koji se spremao za predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Čanak ističe da ne veruje da iza toga stoji bilo šta, tim prije što se tu spominje i aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

-A Milo Đukanović, nemojte zaboraviti, je posle izbora prije dvije godine predao kao predsjednik DPS-a vlast bez ijedne riječi poštujući izbornu volju građana. To znači da je predao i upravljanje službama koje bi morale biti upoznate ako se šta takvo događa na teritoriji Crne Gore. Samim tim bila je to potpuna konstrukcija u koju duboko ne vjerujem- kazao je Čanak.

Čitaj još:   VUČIĆ- PORUKA ŽENAMA: Rađajte, nećemo imati radnu snagu za fabrike... (foto i video)

izvor: pobjeda.me

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more