IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sa predstavnicima Opštine Rožaje o intenziviranju prekogranične saradnje

Delegacija Grada Novog Pazara koju su činili gradonačelnik Nihat Biševac, predsednica Skupštine Anela Halilović Šemsović, pomoćnici gradonačelnika Nihad Hasanović i Tarik Rupić, direktor Kulturnog centra Husein Memić i šef Kabineta gradonačelnika Samir Lekić, sastala se, tokom posjete Crnoj Gori, sa predsjednikom Opštine Rožaje Rahmanom Husovićem i njegovim saradnicima.

„Tema razgovora su oblici još konkretnije prekogranične saradnje i učvršćivanje veza sa područjem koje je sa Novim Pazarom povezano ne samo istorijski, već i rodbinski, prijateljski. Akcenat je na partnerstvu u pogledu razvoja privrede, obraovanja, kulture, ekologije, sporta…

Prekogranična saradnja nam pruža brojne mogućnosti za korišćenje sredstava iz različitih fondova, čime će postojeća saradnja, kroz realizaciju projekata u korist građana obadvije lokalne zajednice biti unapređena“, kazao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, ističući da predstavnike Rožaja uskoro možemo očekivati u našem gradu.

„Želimo da sa predstavnicima različitih institucija u pomenutim oblastima definišemo konkretne projekte, koje ćemo uz pomoć Vlade Srbije i Vlade Crne Gore, zajednički realizovati. Granica izmređu država usporava protok robe i ljudi i to imamo u vidu, ali očekujemo da se, u narednom periodu, u tom pogledu dogode promene u cilju ostvarivanja interesa građana Novog Pazara i Rožaja“, poručio je gradonačelnik Biševac.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: PRONAĐEN MRTAV MUŠKARAC U HOTELU, Sumnja se da se...

Grad Novi Pazar i Opština Rožaje rešavaće zajednički, ukratko, čitav niz pitanja od značaja za obe zajednice, poručeno je sa sastanka.

Po rečima predsednika Opštine Rožaje Rahmana Husovića, želje i kapacitet za saradnju postoje.

„Jedan od ciljeva nam je da uz poršku nadležnih sa nivoa republika unapredimo i putnu infrastrukturu, kako bi se i drugi projekti realizovali znatno lakše. Drago mi je da je želja za promenama obostrana i da zajdeno možemo da menjamo, činimo boljom budućnost oba grada.

Rožaje ima resurse koji su neiskorišćeni i biće od koristi, kako za projekte čija realizacija tek sledi, tako i za neke važne, ranije započete projekte. Zahvaljujm gradonačelniku Biševcu i svim članovima delegacije na poseti i iskazanoj spremnosti da u narednom periodu ozbiljno sarađujemo“, rekao je predsednik Opštine Rožaje Rahman Husović.

Delegacija Novog Pazara sastala se, tokom posete Crnoj Gori i sa potpredsednikom Skupštine Crne Gore i predsednikom Bošnjačke stranke Ervinom Ibrahimovićem i njegovim saradnicima.

U ime domaćina, Bošnjačke stranke, prisustvovali su i generalnim sekretar Bošnjačke stranke Admir Adrović, predsednik OO BS Rožaje Mirsad Nurković, predsjednica Foruma žena Hajrija Kalač, članicom GO BS Sabina Muratović, savjetnik potpredsjednika Skupštine Crne Gore Mirsad Azemović i portparol BS Adel Omeragić.

Čitaj još:   TUGA I VELIKI GUBITAK: Klanjana dženaza pjevaču Jasminu Malkočeviću... (foto)

prilog uredilo-Odeljenje za informisanje grada Novog Pazara

izvor: http://ibalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more