IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Krilo se od javnosti: AKI RAHIMOVSKI OSTAVIO OPORUKU DA BUDE UKOPAN KAO MUSLIMAN, KLANJANA MU DŽENAZA

Legendarnog Akija Rahimovskog, frontmena grupe “Parni valjak”, jučer su porodica i prijatelji ispratili na vječni počinak na zagrebačkom Mirogoju, a saznajemo i kako je ispunjena njegova želja da bude pokopan kao musliman.

U svojoj oporuci, Aki je izrazio želju da bude ukopan kao musliman, što je njegova porodica i ispoštovala.

U skladu sa islamskim propisima, pjevač je ogasuljen i umotan u ćefine, a zatim mu je u ponedjeljak 24. januara u Novom Mestu klanjana dženaza.

Dženazi su prisustvovali članovi njegove najuže porodice, a nakon što je dovezen u Zagreb, gdje su održani komemoracija i ukop, dio muslimanskih obreda obavljen je i tamo.

Ove informacije potvrdio je za Radiosarajevo.ba i zagrebački muftija Aziz ef. Hasanović.

“Istina je, Aki Rahimovski je ostavio oporuku da se pokopa kao musliman, što je obitelj ispoštovala. Gasul i dženazu obavio je Adnan ef. Merdanović u Novom Mestu, a učenje na kaburu i dovu Mersad ef. Kreštić, zamjenik glavnog imama zagrebačkog”, kazao je muftija Hasanović za Radiosarajevo.ba.

Oproštaj od Akija u Aleji velikana bio je težak i emotivan, a osim njegovih kolega iz Parnog valjka, na njemu su prisustvovali i Dino Jelusić, Neno Belan, Ivana Plechinger, Jurica Pađen, Edvin Softić, Tina Kresnik, Gibonni, Nina Badrić i mnogi drugi.

Čitaj još:   SARAJEVO: Dječak, bez većih povreda, čeka se neko ko će o njemu brinuti...

Također, prema riječima gradonačelnice Skopja Danele Arsovske jedna od ulica u središnjem dijelu grada nositi će ime Akija Rahimovskog.

Podsjećamo, pjevač je preminuo u subotu 22. januara u 67. godini života, prenosi Klix.

izvor: hajat.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more