IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME ZA VIKEND- STIŽE NOVI SNIJEG: Gdje će, kada i koliko padati u narednim danima… (foto)

Danas i sutra oblačno sa padavinama, najviša dnevna temperatura zraka u petak kretaće se uglavnom između nula i pet, na jugu 10 stepeni Celzijusa…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti, petak, 28.01.2022…09: 52… VRIJEME ZA VIKEND- STIŽE NOVI SNIJEG: Gdje će, kada i koliko padati u narednim danima… (foto)

Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima u nizinama se očekuje slaba kiša ili susnježica, a u višim područjima slab snijeg. Bez padavina na jugu zemlje. Tokom noći na subotu slabije sniježne padavine u Bosni i sjeveru Hercegovine. Jutarnja temperatura zraka između -8 i -2°C, a dnevna između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

Kako prognozira Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, na jugu zemlje se ne očekuju padavine. Tokom noći na subotu slabije snježne padavine u Bosni i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus osam i minus dva stepena Celzijusa, na jugu zemlje do tri. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i pet, na jugu zemlje do 10 stepeni Celzijusa.

petak, 28.01.2022. godinePod uticajem promjene vremena, povećane naoblake i padavina, većina stanovništva biće lošijeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će biti izraženije. Sa jačanjem osjeta hladnoće, opšta slika će se postepeno, do kraja dana, pogoršati u gotovo cijeloj zemlji. Moguće su meteopatske reakcije poput reumatskih bolova, dekoncentracije, malaksalosti, nervoze, u noći problemi sa snom. Opšta slika će biti lošija u Bosni, na jugu stabilnije, sa višim temperaturama i ugodnije.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 15. maj 2022. godine...

Prvog dana vikenda u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa slabim snijegom. U Hercegovini umjerena naoblaka. U ranim jutarnjim satima slab snijeg može padati na sjeveru Hercegovine.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Na jugu u Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslijepodne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i minus jedan stepen, na jugu zemlje do četiri. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i pet, na jugu zemlje do 10.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između minus šest i minus jedan, na jugu zemlje do tri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam stepeni, na jugu zemlje do 10.

Čitaj još:   FILMSKA LIKVIDACIJA U SRBIJI: Muškarca izrešetao lažni dostavljač pizza... (foto)

http://iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more