IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MINISTAR MILOJKO HIT NA INTERNETU: JA NACIONALISTA? PA BIVŠA MI JE FRANCUSKINJA, PRIJE NJE INDONEŽANKA, PA ONDA REDOM…

Ministar finansija i socijalne zaštite u vladi Crne Gore, Milojko Spajić, postao je hit na društvenim mrežama nakon što se na originalan način pokušao odbraniti od optužbi za nacionalizam.

Velika bura digla se, naime, u crnogorskoj javnosti nakon govora ministrice obrazovanja, Vesne Bratić, na protestu u Podgorici. Ona je tad, aludirajući na nacionalnu pripadnost pojedinih ministara i političara, izjavila kako “s njima neće biti moguće potpisati Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve”.

Spajić je zatim, na radnom doručku s novinarima, komentirao govor svoje kolegice posluživši se urnebesnom argumentacijom, koja je nasmijala sve na društvenim mrežama.

Francuskinja, prije toga Indonežanka, muslimanka prije toga, Japanka, budistkinja, prije toga Kineskinja, komunist… Ja ne mogu zamisliti kontekst u kojem bih se ja mogao poistovjetiti s bilo kakvim radikalnim nacionalističkim stavovima – nabrojao je Spajić nacionalnosti djevojaka s kojima je bio, što je predstavio kao ključni dokaz toga da nije nacionalistički orijentiran.

Inače, Spajić je na Osaka univerzitetu u Japanu studirao na japanskom jeziku kao stipendist Vlade Japana. U okviru razmjene, studirao je i na kineskom tehničkom univerzitetu Xinghua. Zvanje magistra stekao je, također kao stipendist, u Francuskoj na HEK biznis univerzitetu, koji je po nekim istraživanjima među vodećima u Evropi. Otud valjda i brojne Spajićeve djevojke različitih nacionalnosti, piše Direktno.rs.

Čitaj još:   POPIS KAO FORMULA SRPSKOG NACIONALNOG INŽINJERINGA: Vučić traži NOVE SRBE u CRNOJ GORI

U njegovo bogato ljubavno iskustvo nema sumnje, a je li Spajić ovime uspio uvjeriti javnost da nije nacionalist, prosudite sami.

izvor: agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more