IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SEANSA kod Porfirija- PRLA Perića: CRKVA SRBIJE OBJAVILA SPISAK POLITIČARA IZ CRNE GORE KOJI SU DOLAZILI U BEOGRAD ZADNJIH DANA…

Sagovornici su se posebno interesovali za potpisivanje Temeljnoga ugovora između SPC i Crne Gore. Patrijarh je obradovan činjenicom da svi njegovi sagovornici razumiju da je pitanje ravnopravnosti crkava i vjerskih zajednica civilizacijskoga i demokratskoga karaktera, a SIGURAN je da će Temeljni ugovor biti potpisan ČIM SE NORMALIZUJU POLITIČKE PRILIKE u Crnoj Gori — objavila je večeras Patrijaršija Srbije.

U saopštenju se ističe da je i Dritan Abazović, na „lični zahtjev”, zatražio sastanak s Porfirijem-Prlem Perićem.

„Porfirije je razgovarao juče i danas, na njihov zahtjev, s odgovornim političkim ličnostima iz Crne Gore: potpredśednikom Vlade Dritanom Abazovićem, ministarkom prosvjete, kulture, nauke i sporta Vesnom Bratić, predśednikom SNP-a Vladimirom Jokovićem, vođama DF- a, Nebojšom Medojevićem, Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, ministrom poljoprivrede Aleksandrom Stijovićem i donedavnim ministrom pravde Vladimirom Leposavićem”, objavila je Patrijaršija Srbije.

Dodaje se da je Perić „s punim uvažavanjem i poštovanjem saslušao njihovo viđenje situacije i prilika u Crnoj Gori” — te, suprotno činjenicama, čak i iz ovoga saopštenja — iz Patrijaršije Srbije tvrde da je „svakome od sagovornika izrazio jedini mogući stav da se Crkva [SPC] NI NA KOJI NAČIN NE UPLIĆE U STRANAČKA NADMETANJA”.

Čitaj još:   DINKO Gruhonjić: Posjeta Vučića Podgorici kao dolazak gospodara na novostečene feudalne posjede... (foto)

Porfirije (Prvoslav- Prle) Perić, očevim porijeklom iz Dervente (BiH), rođen 1961. u Bečeju, državljanin je Republike Srbije i „duhovnik” Aleksandra Vučića, koji ga je zimus i postavio za patrijarha Srbije.

Za razliku od nove prakse nekih političara iz Crne Gore, u Srbiji nije zabilježeno da lideri tamošnjih partija odlaze u Patrijaršiju radi konsultacija o sastavljanju vlade.

Proljetos je aktuelni premijer Crne Gore hitno pozvan na „noćni” randevu u Patrijaršiju Srbije da bi pod pritiskom stavio potpis na Temeljni ugovor; a 5. septembra prošle godine Porfirije-Prle Perić i Crkva Srbije su inspirisali masivno policijsko nasilje nad građanima Cetinja…

Priredio: Vladimir Jovanović

izvor: antenaM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more