IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PARTIJSKO ZAPOŠLJAVANJE: Oni će dobiti stalni posao u opštini Nikšić- kuma, majka, brat funkcionera DF i Demokrata!

Sva dokumentacija biće dostavljena nadležnim inspkecijama i drugim državnim organima

Imena osoba koje namjeravaju da dobijaju stalno zaposlenje u opštini Nikšić počela su da se objavljuju po društvenim mrežama.

Podsjetimo, portal AKTUELNO je prije nekoliko dana objavio da je odlazeći ministar finansija Milojko Spajić odobrio predsjedniku opštine Nikšić Marku Kovačeviću da u organima lokalne uprave zaposli 67 novih osoba!

Prema informacijama iz opštine Nikšić, već mjesecima se priprema masovno zapošljavanje novih osoba u organima lokalne samouprave, koja se bori sa viškom zaposlenih.

Sada je došlo do objavljivanja prvih imena i fotografija osoba koje bi trebalo uskoro da dobiju ugovore na neodređeno vrijeme. Riječ je o osobama koje su bliske aktuelnim lokalnim vlastima odnosno DF i Demokratama.

Predjsednik opštine je Marko Kovačević (DF) dok je šef lokalnog parlamenta Nemanja Vuković (Demokrate). Nekoliko od njih je već angažovan na poslovima u opštini Nikšić.

Prema tvrdnjama sa društvenih mreža, zaposlenje bi trebalo da dobiju.

M. Mišković, majka aktuelne sekretarke SO Nikšić Ivane Šljukić, Ž. Ćorić (frizerka), M. Mijušković (suprug novinarke), S. Dendić (kuma na vjenčanju Marka Kovačevića), P. Višnjić, S. Tomić, M.Nenezić, D. Papić, Z. Zečević, M. Tomić (brat Spasoja Tomića iz DF), A. Đurović… Sve ove osobe bliske su DF i Demokratama. 

Čitaj još:   ODLOŽENO SASLUŠANJE ŽRTVE KULTURNOG GENOCIDA: Šubara ne smije da daje izjavu bez advokata, tipična četnička ”hrabrost”

Ovo je samo dio osoba čiji puni identitet i fotografije će biti uskoro objavljene s novim imenima za koje se praktično namješta zaposlenje.

Takođe, paraleno sa ovim sva dokumentacija biće dostavljena nadležnim inspekcijama i drugim organima kako bi se pokrenuli adekvatni postupci.

Prema informacijama dio osoba koji očekuju ugovore za stalno navodno su angažovane i za proteste koje organizuju u Nikšiću protiv inicijative za smjenu Vlade, a to će znatno i olakšati da se otkrije i njihov identitet.

Ovo neracionalno zaposlenje dolazi u momentu kada opština Nikšić duguje više od 30 miliona eura.

Istovremeno, prema posljednjim dostupnim podacima u organima lokalne uprave zaposleno je više od 500 osoba. Evropski standard, prema podacima koje su saopštavali funkcioneri Demokratskog fronta, je da bude angažovano između 280 i 300 radnika!

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more