IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GIGANT IZ BIH RASTE VELIKOM BRZINOM: U vremenu pandemije povećali su profit i stigli do broja od 1.300 uposlenih radnika… (foto, video)

“Sve ovo je omogućio ARcademy centar koji smo osnovali još 2020. godine”, poručili su iz kompanije Alma Ras…

OLOVO: Svijet, Ekonomija, vijesti, utorak, 01.02.2022… 00: 42…  GIGANT IZ BIH RASTE VELIKOM BRZINOM: U vremenu pandemije povećali su profit i stigli do broja od 1.300 uposlenih radnika… (foto, video)

Prethodnu 2021. godinu za kompaniju Alma Ras okarakterisali su brojni rezultati, pa čak i rekordni u određenim segmentima poslovanja počevši od broja uposlenika, do rasta prometa za 16 posto u odnosu na 2020. godinu.

– Proširili smo i maloprodajnu mrežu, web shop i na druga tržišta, te implementirali inovacije u projektima i novim proizvodima, a sve to zahvaljujući lojalnim kupcima koji prepoznaju kvalitet brendova naše kompanije više od dvije decenije– kažu iz kompanije.

Svjesni sve većih želja potrošača, pored konstantnog podizanja kvaliteta, kontinuirano rade na inovacijama i svjetske trendove donosimo na bh. tržište.

alt

Prethodne godine izašli su na američko tržište zahvaljujući saradnji s tekstilnom kompanijom Commando, te je intenzivirana saradnja s globalnim liderom Hugo Boss.

Povećan broj uposlenih– rekordna od osnivanja

– Zahvaljujući kontinuiranom rastu, prošle godine je otvoreno 86 novih radnih mjesta, što je našu širu porodicu dovelo do sastava od 1.296 uposlenika, a već početkom ove brojimo 1.300 članova. Posebno smo ponosni na činjenicu da smo imali 38 internih unapređenja, a od tog broja čak 84 posto uposlenika bili su šivači. Sve ovo je omogućio ARcademy centar koji smo osnovali još 2020. godine – ističu.

Ovo ulaganje smatraju još jednim načinom da na duži vremenski period očuvaju stabilnost kompanije i konkurentnost.

Samo prošle godine, u Alma Ras uposlenike investirano je 340.000 KM. Čvrsto vjerujemo da je zajednički rad na poboljšanju uslova rada i kreiranju pozitivnog radnog okruženja, našu kompaniju i ove godine dovelo do titule najpoželjnijeg poslodavca u kategoriji Fashion&Retail – navode iz kompanije.

Čitaj još:   ALEKSANDAR Saša Zeković: Beogradskom sindikatu zabraniti ulazak u CG... (foto)

Ulaganje u infrastrukturu u iznosu od 1.853.000 KM

Najznačajniji infrastrukturni projekat koji smo započeli prethodne godine jeste nova upravna zgrada u Visokom. Objekat se prostire na 1200 m, a enterijer je uređen prema najnovijim svjetskim standardima. Završetak radova očekuje se početkom marta, kada će se i obilježiti 24 godine uspješnog postojanja i poslovanja naše kompanije.

Proširena je i mreža maloprodajnih objekata, te je otvoren i četvrti objekat u Sloveniji, dok smo u BiH otvorili još jednu poslovnicu u Mostaru i Cazinu, te su renovirani postojeći objekti u Tuzli i Gradišci– saopšteno je iz kompanije.

Uz angažman iskusnih konsultanata iz Deloittea uspješno su prošli i tranziciju upravljanja kompanijom.

– Uz najbolju svjetsku i regionalnu praksu, implementirana su pravila i propisi koji će dodatno učvrstiti upravljanje, ali i osigurati daljni razvoj kompanije, imenovanjem nove Uprave Društva i harmoniziranjem svih odjela u zajednički sistem djelovanja, gdje je u fokusu klijent, odnosno kupac – riječi su Rasima Memagića, izvršnog direktora kompanije Alma Ras.

Inovacije u proizvodnji i usmjerenje na održivi razvoj

Prethodna godina donijela je uspjeh i Alma Ras brendu čiji kreativni tim je lansirao prvu kolekciju kupaćih kostima u vlastitoj proizvodnji. Razvijanje jednog ovakvog proizvoda zahtjevalo je usavršavanje i implementaciju sasvim nove tehnike, gdje je bila potrebna dodatna edukacija uposlenih.

Težimo ekološkoj i društvenoj osvještenosti, te smo svoje poslovanje i usmjerili ka tome. Pokrenuli smo određene eko projekte koji su doprinijeli lokalnim zajednicama i učestvovali u mnogim projektima za zbrinjavanje otpada. Svi ti procesi doprinijeli su da u izazovnoj 2021. godini dobijemo i jedan od najvažnijih certifikata u tekstilnoj industriji, a riječ je o GOTS certifikatu.

Čitaj još:   DANILO Šaranović: Obavijestiću nadležne da su na sjednici vlade izvršena krivična djela... (foto)

To znači da ćemo i implementirati i najnoviji trend u svijetu, tj. ići u smjeru razvoja novih organskih proizvoda. Više ćemo biti usmjereni na održivi razvoj: instalirati solarne panele, smanjiti otpad u proizvodnom procesu. U planu je nabavka i nove krojne linije zahvaljujući kojoj će se smanjiti potrošnja energije za 30 posto, ubrzati proces proizvodnje i unaprijediti kvalitet proizvoda–  kažu iz kompanije Alma Ras.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more