IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽASANI DETALJI PLANA EKSTREMISTA: DRAGINJA Vuksanović– Stanković izbjegla napad samo zato što je izašla ranije sa sastanka…

Ekstremne prosrpske navijačke grupe iz Crne Gore plairale su da ugroze bezbjednost poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović-Stanković tako što bi je na putu između zgrade Skupštine i hotela Hilton napali metalnim palicama, šipkama, pesnicama….

Sva je prilika da poslanicu SDP-a nije spasila nikakva reakcija nadležnih, bezbjednosnih struktura, već činjenica da je ranije izašla sa sastanka u Skupštini.

“Izašla sam ranije sa sastanka kako bih dala izjavu za bosanski medij. Mogla sam to uraditi i u Skupštini, ali je iapk dogovoreno da to uradim u hotelu Hilton. Tako sam i uradila. Vjerovatno sam napadačima poremetila plan zato što sam izašla sat ranije sa sastanka”, rekla je Vuksanović Stanković za Standard.

Ekstremisti su planirali da napadnu poslanicu SDP-a kod zgrade Centralne banke i Pošte Crne Gore.

Reakcija Agencije za nacionalnu bezbjednost i obavještavanje policije je zakašnjelo iz nepoznatih razloga. Ona je uslijedila tek nakon poziva direktra ANB-a Dejana Vukšića od strane predsjednika SDP-a Raška Konjevića. Vukšić je nakon nekoliko sati potvrdio da je postojao plan za ugrožavanje bezbjednosti poslanice SDP- a i o tome naknadno obavijesti policiju.

Uprava policije od utorka obezbjeđuje mjesto stanovanja Vuksanović-Stanković. Mediji su krajem protekle nedjelje objavili da operativci ANB-a raspolažu informacijama kako pojedini članovi srpskih navijačkih grupa iz Crne Gore „planiraju da fizički napadnu i razlupaju privatni automobil jedne osobe iz opozicionih klupa u parlamentu“.

Čitaj još:   PUKLA BRUKA: Vučić priredio romantičnu večeru za premijera Španije... urnebesne reakcije na društvenim mrežema... (foto, video)

O postojanju opasnosti Vuksanović-Stanković zvanično je obaviještena tek u utorak.

Ona je kazala da je nevjerovatno to što je ANB ovako kasno reagovao, kao i da ne vjeruje da ANB nije mkgao ranije obavijestiti Upravu policije o informacijama kojima raspolažu.

“Zaista ne mogu da vjerujem da su tek nakon nekoliko upozorenja obaviješteni nadležni organi Uprave policije. Vidjećemo u daljem postupku što će se utvrditi i šta stoji iza toga”, istakla je Vuksanović-Stanković.

Želi da vjeruje, dodala je, da će državni organi svoj posao obavljati časno i profesionalno i da im je bezbjednost svake građanke i građanina Crne Gore prioritet.

Upozorila je da smo u proteklih godinu i po bili svjedoci napada na sve one koji nijesu pristali na slugansku poziciju Crne Gore i uništenje njenog građanskog karaktera.

“Zbog toga, napade i prijetnje upućene meni, nijesam doživljavala samo kao lične, već i kao napade nazadne, nacionalističke politike na građansko, multietničko i evropsko lice naše zemlje koje, uz moje kolege i koleginice i stotine hiljada časnih crnogorskih građana, branim i zastupam” istakla je Vuksanović-Stanković.

Poručila je da za nju i njene saborce ne postoji strah u borbi za pravednu, naprednu i evropsku Crnu Goru, a onima koji bi zbog toga da ih ućutkaju uputila je poruku da „fašizam u našoj zemlji neće nikada proći“.

U SDP-u, dodala je, neće ih zaplašiti brutalni lični napadi na sve koji drugačije misle i izjašnjavaju se, niti, kako je rekla, pokolebati kako bi prestali sa borbom protiv mračnog „sveta“.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Dritane Abazoviću, vodila je Crna Gora teže bitke ali kapitulaciju i okupaciju nikad potpisala nije... (foto, video)

“I prvi put kad se neko od nas uplaši, oni će ostvariti pobjedu”, naglasila je Vuksanović-Stanković.

Autor: S Rastoder

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more