IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽASANI DETALJI PLANA EKSTREMISTA: DRAGINJA Vuksanović– Stanković izbjegla napad samo zato što je izašla ranije sa sastanka…

Ekstremne prosrpske navijačke grupe iz Crne Gore plairale su da ugroze bezbjednost poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović-Stanković tako što bi je na putu između zgrade Skupštine i hotela Hilton napali metalnim palicama, šipkama, pesnicama….

Sva je prilika da poslanicu SDP-a nije spasila nikakva reakcija nadležnih, bezbjednosnih struktura, već činjenica da je ranije izašla sa sastanka u Skupštini.

“Izašla sam ranije sa sastanka kako bih dala izjavu za bosanski medij. Mogla sam to uraditi i u Skupštini, ali je iapk dogovoreno da to uradim u hotelu Hilton. Tako sam i uradila. Vjerovatno sam napadačima poremetila plan zato što sam izašla sat ranije sa sastanka”, rekla je Vuksanović Stanković za Standard.

Ekstremisti su planirali da napadnu poslanicu SDP-a kod zgrade Centralne banke i Pošte Crne Gore.

Reakcija Agencije za nacionalnu bezbjednost i obavještavanje policije je zakašnjelo iz nepoznatih razloga. Ona je uslijedila tek nakon poziva direktra ANB-a Dejana Vukšića od strane predsjednika SDP-a Raška Konjevića. Vukšić je nakon nekoliko sati potvrdio da je postojao plan za ugrožavanje bezbjednosti poslanice SDP- a i o tome naknadno obavijesti policiju.

Uprava policije od utorka obezbjeđuje mjesto stanovanja Vuksanović-Stanković. Mediji su krajem protekle nedjelje objavili da operativci ANB-a raspolažu informacijama kako pojedini članovi srpskih navijačkih grupa iz Crne Gore „planiraju da fizički napadnu i razlupaju privatni automobil jedne osobe iz opozicionih klupa u parlamentu“.

Čitaj još:   PADAJU TEMPERATURNI REKORDI: Danas sunčano, evo kada će padati kiša… (foto)

O postojanju opasnosti Vuksanović-Stanković zvanično je obaviještena tek u utorak.

Ona je kazala da je nevjerovatno to što je ANB ovako kasno reagovao, kao i da ne vjeruje da ANB nije mkgao ranije obavijestiti Upravu policije o informacijama kojima raspolažu.

“Zaista ne mogu da vjerujem da su tek nakon nekoliko upozorenja obaviješteni nadležni organi Uprave policije. Vidjećemo u daljem postupku što će se utvrditi i šta stoji iza toga”, istakla je Vuksanović-Stanković.

Želi da vjeruje, dodala je, da će državni organi svoj posao obavljati časno i profesionalno i da im je bezbjednost svake građanke i građanina Crne Gore prioritet.

Upozorila je da smo u proteklih godinu i po bili svjedoci napada na sve one koji nijesu pristali na slugansku poziciju Crne Gore i uništenje njenog građanskog karaktera.

“Zbog toga, napade i prijetnje upućene meni, nijesam doživljavala samo kao lične, već i kao napade nazadne, nacionalističke politike na građansko, multietničko i evropsko lice naše zemlje koje, uz moje kolege i koleginice i stotine hiljada časnih crnogorskih građana, branim i zastupam” istakla je Vuksanović-Stanković.

Poručila je da za nju i njene saborce ne postoji strah u borbi za pravednu, naprednu i evropsku Crnu Goru, a onima koji bi zbog toga da ih ućutkaju uputila je poruku da „fašizam u našoj zemlji neće nikada proći“.

U SDP-u, dodala je, neće ih zaplašiti brutalni lični napadi na sve koji drugačije misle i izjašnjavaju se, niti, kako je rekla, pokolebati kako bi prestali sa borbom protiv mračnog „sveta“.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Nikada niko u Crnoj Gori nije izjavio da je Srbija genocidna država, to je dio političke manipulacije... (foto, video)

“I prvi put kad se neko od nas uplaši, oni će ostvariti pobjedu”, naglasila je Vuksanović-Stanković.

Autor: S Rastoder

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more