IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OGLASIO SE ALEKSA Bečić: Danas u petak i ponedeljak o Vladi se raspravljati četiri sata, o DRITANU sat manje, ako bude kvoruma… (foto, video)

Na sastanku Kolegijuma Predsjednika Skupštine je dogovoren način rada na predstojećim sjednicama Skupštine Crne Gore koje su sazvane za četvrtak, petak i ponedjeljak, objavio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 03.02.2022… 00: 32… OGLASIO SE ALEKSA Bečić: Danas u petak i ponedeljak o Vladi se raspravljati četiri sata, o DRITANU sat manje, ako bude kvoruma… (foto, video)

“Dogovoreno je da ukoliko bude kvoruma i ukoliko se izglasa predloženi dnevni red, vrijeme trajanja rasprave poslanika iznosi: 3 sata za prvo vanredno zasijedanje (predlog za smjenu Dritana Abazovića), 3 sata za drugo vanredno zasijednje (skraćenje mandata parlamentu), 4 sata za prvu tačku trećeg vanrednog zasijedanja (predlog za glasanje o nepovjerenju Vladi), 1 sat za drugu tačku trećeg vanrednog zasijednja (Predlog zakona o lokalnoj samoupravi) i 2 sata za četvrto vanredno zasijedanje (predlog za razrješenje predsjednika Skupštine)”, objavio je Bečić na Tviteru.

Čitaj još:   Počelo takmičenje u ležanju u Crnoj Gori: U borbi za 1.000 eura 21 učesnik... (foto, video)

Skupština, kako je naveo, nastavlja da radi isključivo po Ustavu i Poslovniku, kako je radila i prethodnih godinu i po dana.

“Neću dozvoliti bilo kome zloupotrebu Poslovnika, niti će iko smjeti da opstruira rad Skupštine”.

Pozivam sve političke aktere i građane na mir, toleranciju, međusobno uvažavanje i poštovanje. Imajmo uvijek na umu riječi Marka Miljanova da je junaštvo braniti sebe od drugoga, a čojstvo braniti drugoga od sebe.

Kolegijum je oštro osudio prijetnje poslanici Vuksanović Stanković kao i drugim javnim funkcionerima i funkcionerkama sa različitih strana političkog spektra,afirmisao današnje saopštenje Ženskog kluba tim povodom i pozvao nadležne na odlučnu reakciju i zaštitu svih ugroženih, naveo je Bečić.

izvor Standard.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more