IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK IZ PARIZA: Đoković definitivno neće igrati na Rolan Garosu- ne ispunjava OVAJ USLOV…

Srpski teniser i aktuelni prvi reket svijeta, Novak Đoković, izborom da se ne vakciniše rizikuje nastavak trke za najboljeg tenisera ikada.

Naime, Đokoviću neće biti dozvoljeno da se takmiči na Rolan Garosu ukoliko se ne odluči na imunizaciju, nakon što je vlada pooštrila ograničenja zbog korona virusa.

Prema novom pravilniku, koji će stupiti na snagu 15. februara, potvrda o preležanom korona virusu – koja trenutno služi Đokoviću da uđe u zemlju i prisustvuje Otvorenom prvenstvu Francuske – važiće do četiri mjeseca, prenosi “Šengenvizainfo”.

Takve mjere smanjuju Đokovićeve šanse da se nađe na Rolan Garosu, iz razloga što je poznato da je bio pozitivan na korona-virus sredinom decembra. Do 22. maja, kada je zvanično planirano da se održi Otvoreno prvenstvo Francuske, Đokoviću će isteći potvrda o preležanom virusu, a on bi mogao da se u Parizu nađe samo ako odluči da se vakciniše ili ponovo bude pozitivan na virus u ovom roku.

Kako je saopštilo francusko Ministarstvo sporta, za Đokovićev slučaj neće biti izuzetaka, jer se uslov vakcinacije odnosi na sve građane i putnike.

Čitaj još:   PUTNIK U AVIONU KRIŠOM SLIKAO ĐOKOVIĆA: EVO ŠTA JE ČITAO

– Ovo će važiti za sve koji su gledaoci ili profesionalni sportisti, do daljnjeg. Što se Rolan Garosa tiče, to je u maju. Situacija se može promjeniti između sada i tada i nadamo se da će biti povoljnija. Videćemo, ali jasno je da nema izuzetaka, saopštili su iz Ministarstva sporta.

Podsjetimo, Đoković je deportovan iz Australije i zabranjeno mu je da igra na Australijan openu jer nije ispunio kriterijume za vakcinaciju protiv korona-virusa u toj zemlji. Novakov sljedeći turnir, u Dubaiju, zakazan je za 21. februar. Da bi prisustvovao ovom događaju, on će morati da dobije negativan PCR test prije ulaska u Ujedinjene Arapske Emirate.

Francuske vlasti nameću stroga pravila za nevakcinisane pojedince, koji su obavezni da se podvrgnu desetodnevnom karantinu po ulasku u zemlju, a takođe im nije dozvoljeno da uđu u bilo koje objekte tokom slobodnog vremena.

izvor: agencije

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more