IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Navijačke i ekstremističke grupe DANAS namjeravaju da izazovu HAOS U PODGORICI…

Operativci Agencije za nacionalnu bezbjednost dostavili su informacije da se više navijačkih i ekstremističkih grupa sprema da danas izazovu nerede u Podgorici zbog izvjesnog pada Vlade, ali prvi čovjek tajne policije Dejan Vukšić te podatke nije podijelio sa kolegama iz javne policije, što je Crnu Goru moglo uvesti u nemire sa nesagledivim posljedicama da resor kojim rukovodi Zoran Brđanin, ipak, nije došao u posjed tih informacija.

Više izvora Pobjede iz ANB i Uprave policije, koji su nam saopštili ove informacije, kazali su da je Vukšić stopirao protok podataka ka javnoj policiji, te da je Brđanin, čim je dobio dojave što spremaju ekstremisti, potpomognuti pripadnicima podzemlja, odmah alarmirao sve adrese.

,,PRANJE RUKU“

Ističu da je upravo to i razlog zbog kojeg su juče od organizacije bilo kakvih protesta iznenada počeli da se javno ograđuju odlazeći premijer Zdravko Krivokapić i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Prvo je Krivokapić sa vanredne konferencije za novinare zamolio građane da ne izlaze na ulice.

– Zajedno donesimo odluku da je mir važniji od svih igara i interesa – poručio je on.

Ubrzo potom oglasio se i Bečić koji je porukom sa Tvitera pozvao građane da ostanu kod kuće.

– Poštovani građani, imajući u vidu da ponovo nije održana sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost, javno izrečene stavove predsjednika Vlade, te i druge raspoložive informacije, molim Vas da večeras, sjutra, kao i tokom odlučivanja o mom razrješenju, ostanete svojim kućama – objavio je on na Tviteru.

U intervjuu koji je sinoć dao Javnom servisu precizirao je da misli na moguće incidente uoči sjednice parlamenta.

ZA KOGA RADI VRH ANB- A

– Operativci ANB su došli do podataka da se u četvrtak organizuju neredi, dolaze navijačke grupe, pored ostalog, iz Tivta, Kotora i Herceg Novog, kao i pripadnici raznih ekstremističkih organizacija, ali i neki kriminalci – ispričali su Pobjedi izvori iz Agencije.

Prema njihovim riječima, dogovoreno je da prosrpska i procrkvena NVO „Miholjski zbor“, iza koje stoji i sveštenik Crkve Srbije Mijajlo Backović, formalno odustane od organizacije, kako bi izbjegli odgovornost za nerede, ali suštinski im, na što ukazuju podaci ANB, oni daju podršku.

Osim Backovića, kako tvrde sagovornici Pobjede iz ANB, o pripremi okupljanja direktno je bio informisan i S. K. suprug generalne inspektorke za unutrašnju kontrolu u ANB.

Čitaj još:   "TEŠKI" DANI SU PRED NAMA: Uz velike vrućine ide i borba i sa sparinom... (foto, video)

– Podaci do kojih su došli operativci pokazuju da je u čitavu priču uključen i jedan od čelnika tivatske policije – I. R, postavljen na insistiranje Vukšića i Backovića. U ANB su imali sve ove informacije i nijesu ih dostavljali policiji – ističe jedan od naših sagovornika iz Agencije.

U Podgoricu bi, prema informacijama ANB, danas trebalo da dođu „Delije“ i „Grobari“ iz Tivta, te kotorske i hercegnovske „Delije“.

– Radi se o licima sklonim neredima – dodaju naši sagovornici.

Da su se u glavnom gradu pripremali nasilni nemiri govore i fotografije koje je Pobjedi dostavio jedan izvor iz gradskog preduzeća „Čistoća“, a na kojima se vide gomile kamenica, manjih betonskih blokova koje su komunalci juče našli u parku preko puta zgrade Skupštine Crne Gore, ali i u nekim okolnim ulicama.

Društvenim mrežama juče je „kružio“ poziv za „veliki narodni protest protiv inicijative za izglasavanje nepovjerenja 42. Vladi Crne Gore“. Piše da će skup biti organizovan u petak, 4. februara u 11 sati ispred Skupštine Crne Gore. Poziv je ilustrovan trobojkom, sa dvoglavim orlom.

Organizator ovog protesta se ne pominje, za razliku od protesta koje su prethodnih sedmica, od kada je koalicija „Crno na bijelo“ 17. januara saopštila da uskraćuje podršku Vladi i kao rješenje iz aktuelne političke krize u zemlji predložila manjinsku vladu. Dva dana kasnije, sa potpisom 31. poslanika, podnijeli su Skupštini inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Odmah su u više gradova organizovani protesti podrške Vladi Zdravka Krivokapića, iza kojih su, bilo je očigledno, stajale Demokrate, čiji poslanici su izašli na ulice, ali i Zdravko Krivokapić i njemu lojalni ministri od kojih su se pojedini – Milojko Spajić, Jakov Milatović, Vesna Bratić, Ratko Mitrović, Aleksandar Stijović takođe pridružili protestima.

ĆERAĆE SE JOŠ

Izvori Pobjede iz Uprave policije kazali su da nemaju najava, ni zvaničnih ni nezvaničnih, masovnog okupljanja, ali da ne isključuju okupljanje radikalizovanih grupa građana pred Skupštinom.

– Pripravni smo i spremni – kažu oni. Sinoć su na slabo posjećenom protestu ispred parlamenta organizatori poručili da zaključavaju proteste.

Pobjeda je i prije nekoliko dana upozorila da je premijer Krivokapić, sa lojalnim ministrima i uz punu podršku Bečićevih Demokrata, od kada je 31 poslanik podnio parlamentu inicijativu za glasanje o nepovjerenju Vladi, pokrenuo – preko čelnika Mitropolije crnogorsko-primorske Crkve Srbije, uz ekipu iz Beograda koju predvode Mlađan Đorđević i Predrag Lečić, te logističku potporu vrha ANB-a i dijela srpske BIA – opsežnu akciju da se na svaki način, institucionalno ili pritiskom ulice, spriječi pad Vlade 4. februara.

Čitaj još:   PODGORICA: CRNA GORA, uvodi dobrovoljno služenje vojhnog roka, u kasarne od 2019...

Izvori Pobjede iz Uprave policije kazali su da nemaju najava, ni zvaničnih ni nezvaničnih, masovnog okupljanja, ali da ne isključuju okupljanje radikalizovanih grupa građana pred Skupštinom. ,,Pripravni smo i spremni“, kažu oni…

Pisali smo u više navrata i u kojoj je mjeri srpska BIA ovladala crnogorskom ANB, uz posebnu ulogu direktora Agencije Vukšića koji je, prema našim informacijama, u stalnoj vezi sa jednim od šefova BIA Markom Parezanovićem, dok je ta agencija angažovala niz agenata crnogorske tajne službe da rade istovremeno i za srpsku.

No, prema procjenama ljudi iz bezbjednosnog sektora, za operaciju ,,zaustavljanja pada“ Krivokapićeve Vlade uz podršku ,,vjernog naroda“ nije bilo kritične mase. To, međutim, ne znači da novi talas protsta neće biti podstaknut od dana kada počnu pregovori o formiranju nove, manjinske, vlade.

izvor: pobjeda.me

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika…

Buduće hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se Read more

DANAS Podgorica: Krivična prijava protiv mitropolita Amfilohija…

Danas je, Crnogorski pokret (CP) podnio je osnovnom državnom tužilaštvu Read more